1.01.2010

Fenerbahçe'nin Yönetim Hataları - Semih Krizi


Semih'in bugün kendi internet sitesinden yaptığı açıklamaya göre, sözleşmesi kendisinden habersiz bir sene daha uzatılmış. Müzmin yedek, nöbetçi golcü, genç Semih gibi bir sürü lakabı olan Semih de bunun üzerine hakkını aramak için Federasyon'a başvurmuş. Eğer bu haber doğruysa, ki şimdilik kimse yalanlamadı, yönetim kontrat yenileme konusundaki önceki hatalarından hiç ders almamış demektir.

Fenerbahçe klübü her fırsatta kurumsallaşmanın öneminden bahsediyor, fakat takımın ikinci kaptanının sözleşmesini yenilemeyi bile böyle yüzüne gözüne bulaştırabiliyor. Ülkemizde şeklen ciddi görünen bir çok kurumun böyle amatörce hatalar yaptıklarını siyaseti ve ekonomiyi takip edenler biliyordur. Kurumsallaşmak malesef yüz kere 'kurumsalız' diyince kendi kendine olmuyor. Yaptıklarınız dediklerinizi yalanlarsa uluslararası alanda da ciddiye alınmanız zorlaşır. Bu bakımdan malesef Fenerbahçe Türkiye'nin bir aynası!

Konuya dönersek, dikkat ederseniz dünya futbolunda yıldız futbolcular neredeyse hiç bir zaman bedelsiz transfer olmuyorlar. Klüpler bu futbolcular hakkında uzun dönem planlama yapıp, haklarını vererek 5-6 senelik sözleşmeler imzalıyorlar. Eğer bu yıldız futbolcuya biri talip olursa da çatır çatır bonservisini ödemek zorunda kalıyor.

Fenerbahçe son dönemde iki 'yıldız' oyuncusunu (Tuncay ve Aurelio) bedelsiz olarak kaybetti. Ozellikle Aurelio olayı Fenerbahçe'ye çok zarar verdi. Çünkü sözleşmelerin tek taraflı uzatılması her ne kadar Türkiye'de kabul görse de uluslararası alanda sorun yaratıyor. Nitekim sonunda Tahkim kurulu da Fenerbahçe'nin aleyhinde karar verdi. Semih'in sözleşmesinin habersiz uzatılması, Aurelio hikayesinden sıfır ders alındığını gösteriyor. Bunun dışında oyuncuya yapılan saygısızlık da cabası. Fenerbahçe'de sözleşme yenilemeden kim sorumluysa birilerine hesap vermesinin zamanı geldi.

1 yorum:

SirEvo dedi ki...

Eğer cidden böyle bir şey yaptılarsa, vallaha diyecek bir şey yok. Zaten adam o yedek klübesinde bitti, bir de bu şekilde darbe alırsa daha kendine gelmez.