12.04.2010

Valdez ve Pedro da milli takıma !!!


Önce istatistiklere bir bakalım: Bu sene Barça'nın (Valdez'in) yediği gol sayısı 31 maçta 19 iken Casillas Real Madrid formasıyla 28 gol yemiş. Tabi RM defansında Pepe'nin beklenmeyen sakatlığını da unutmayalım, ne kadar çirkef bir oyuncu olsa da ısırganlığıyla ve fiziğiyle defansta iyi iş görüyordu. O kadar parayı harcarken yahu şu defansa da 1-2 adam alsak mı acaba diye düşünmeyi beceremeyen ve Barça'nın ekmeğine yağ süren F. Perez yönetimini de kutlayalım.

Şimdi Casillas'a bakalım, saç-sakal birbirine karışmış, artık şampiyonluktan, başarıdan belli ki o da ümidi kesmis, geçen seneki kurtarıcılığını da yapamaz olmuş. Bu haliyle adeta FB kulübesindeki depresif bir Guiza'yi andırıyor.

Bu durumda İspanyol milli takımında Valdez-Puyol-Pique-Xavi dörtlüsünü görmemiz çok mantıklı olur, hem en formda olanlar onlar, hem de yaklaşık 10 yıldır beraber oynamaktan birbirlerini çok iyi tanıyorlar. Hatta gerekirse yanlarına hiçbir zaman çok parlamayan ama dengeli Busquets'i koymak bile akılcı bir yaklaşım olur. Senna, Xabı Alonso ve Fabregas da çabası tabi. Şu zenginliğe bakın hele, bizde bir tane bile şu ayarda oyuncu yok...

İniesta'ya da bir paragraf açalım, bu kadar yetenekli bir oyuncunun çok genç yaşta sakatlanmasını çok üzücü buluyorum. Kanımca İniesta 1-2 sene daha Barça'da oyuna sonradan giren adam rolünü oynar, muhteşem zeki-kıvrak birkaç hareket yapıp tribünlerin sevgilisi olmaya devam ettikten sonra başka bir kulübün yolunu tutar. En sevdiğim bir Barçalıdır kendisı, ancak geçirdiği onca sakatlıktan sonra ilk 11'e geri dönmesi zor görünüyor. Milli takımda her zaman onun yeri olmalıdır ama.

Biraz da Pique'den bahsedelim: geçen sene başında Barça'ya gelmeden heredeyse hayatında hiçbir önemli maça çıkmamış bir oyuncunun Şampiyonlar Şampiyonu bir takımın temel taşlarından biri olması gerçekten şaşkınlık verici ve takdire şayan. Yerinde müdaheleleriyle, çabukluğuyla ve İngiliz stili uzun paslarıyla 2 senedir Barça defansı için vazgeçilmez bi oyuncu o. Milli takımda da Puyol'la yanyana banko oynamalı diye düşünüyorum.

Bu arada Raul ve Guti'den de bıktık artık. F. Perez 3-5 milyon da onlara verse de kurtulsak artık şu modası geçmiş oyunculardan.

Ayrıyeten İspanyol milli takımının Pedro'nun kıvraklığına ihtiyacı olacağı fikrindeyim (evet Sevillalı Navas ve Valencia'lı Silva'nın da kadroda olmalarına rağmen) gencecik yaşına bakmadan hem kalabalık hem de öne çıkmış defansların en korkunç bir başbelası artık o.

Bütün bu yıldızların yanında Villa'lı, S. Ramos'lü, Joaquin'li (ayriyeten Mata (bkz. geçen seneki istatistikleri), F. LLorente, Toquero, Capdevila, Reyes, Capel, hatta Soldado, Negredo, Bojan) İspanyol milli takımı bu seneki Dünya Kupası'nın bariz favorisı. Sanırım deneyimli (ve BJK yönetimi sayesinde çok daha zengin) Del Bosque'de elindeki cevherin farkında, ve sonuçta kimi oynatırsa oynatsın bu kadar yetenekli bir futbol jenerasyonunun şampiyon olma isteğinin önünde dur(a)mayacaktir.

7 yorum:

raul #7 dedi ki...

""saç-sakal birbirine karışmış, artık şampiyonluktan, başarıdan belli ki o da ümidi kesmis""

puan puana girmişken nasıl olur da ümidini keser ya şampiyonluktan Casillas? yok barça ya yenildikten sonra kesti ümidini diyosan,saç sakalı zaten öleydi maç başlamadan. saçını sakalını kesmemesini ümidi kesmesine bağlaman olmamış bence.

""ilk 11'e geri dönmesi zor görünüyor.""
iniesta yorumun tüm saçma.

toquero,soldado,negredo ve bojan ın 23 kişilik kadroya girmesi sürpriz olur.pedro,reyes ve capelin kadro ihtimalleri de oldukça zayıf..

Volkan dedi ki...

İspanya'nın yanında bütün kadrolar şaka gibi kalıyor
Brezilya ile oynamasını çok isterim finalde... Brezilya'nın Fransa'dan sonra ikinci bir derse ihtiyacı var gibi...
İngiltere ortasahası adamsızlıktan Arteta'ya milli takım olarak bizi seç çağrısı yapmıştı. Orada bütün dert Gerard-Lampard beraber oynar mı derdi...

Arkasına Xavi-İniesta'yı almamış Messili Arjantin ise dağınık ve kötü oynuyor. Riquelme'ye kızardık ama yokluğu hala hissediliyor. Herşey Messi'nin üzerine kalmış durumda... 86'daki "crappy team & maradona" hikayesi tekrarlanır mı bilmiyorum, özellikle maradonanın kendisi klübedeyken...

Kemal Mardin dedi ki...

Casillas bırakana kadar herhangi birinin kaleyi ondan alması mümkün değil bence.

kaio dedi ki...

Iniesta yorumuma soyle bir ek yapiyim: http://acetobalsamico.blogspot.com/2010/04/iniesta-revire.html
hakli oldugum ortaya cikar eninde sonunda.. Sakat zavallim hayalet Casper'im iste, ac youtube'dan eskileri seyret seyret zevklen, dahasi zor bu saatten sonra...

raul #7 dedi ki...

""Kanımca İniesta 1-2 sene daha Barça'da -oyuna sonradan giren adam-(!) rolünü oynar, muhteşem zeki-kıvrak birkaç hareket yapıp tribünlerin sevgilisi olmaya devam ettikten sonra başka bir kulübün yolunu tutar.""
saçmalık dediğim yer bura.

""ac youtube'dan eskileri seyret seyret zevklen, dahasi zor bu saatten sonra""
1 ay sora gene sahada.nesi zor bu saatten sora.cam mı ki bu?ilk sakatlıkta bitsin adam.
saçmalık 2 + komik

baldur dedi ki...

hakikaten iniesta'nın barça ilk 11'ine dönmesi nasıl zor ya?

kaiowas dedi ki...

Arkadaslar, Iniesta artik senede 20-25 maçtan fazlasini kaldiramiyor. Ilk 11'e giremez dedigim froma sansi bulamaz demek degil, ama sakatlandi iste adam, Nihat gibi mesela, En azindan Barça seviyesinde 90 dakikalik maçín tumunu kaldirabilecek fizik kapasitede olmayacak artik. Cunku sakatlandi. Bu kadar. Umarim haksiz çikarim cunku acaip seviorum Iniesta'yi, ama 2 senedir az oynuyor zaten, yoksa Xavi-Iniesta'yi hangi akilsiz ayirir ki birbirinden?