21.09.2008

Fenerbahçe:3 - Gençlerbirliği:0


Fenerbahçe tedirgin başladı maça doğal olarak. Kadro Önder'in sağ stopere geçmesiyle çok daha fazla Fenerbahçe gibiydi. Maçın geneline baktıgımızda Fenerbahçe hep yükselen bir kalite ve ivmede oynadı. Bence kırmızı kartın buna etkisi oldukça az. Diziliş olarak ideal, medyadaki 7 kişi eksik geyiğinin aksine ideal kadrosu olabilecek bir kadro ile çıktı Fenerbahçe. Emre - Maldonado ikilisi Maldonado'nun düşük performasına rağmen geçen maçlara kıyasla çok daha sağlam bir görüntü verdi. Bunda Emre'nin yavaş yavaş ısınmasının rolü var. Şahsi görüşüm, tamam bu orta saha Aurelio - Appiah orta sahasından zayıf olabilir ama kesinlikle Deniz (Selçuk) - Aurelio'dan üstün. Kaleci Volkan'a ortasahanın direncinden dolayi cok az düştü ama açıkçası çok güven verici durdu kalede. Çıkardığı frikik ise artı puan olarak hanesine yazıldı. Aziz Başkan'ınVolkan'a güvenmekte şu an için haklı olduğunu gördük.

Yedek stoper konusunda aklın yolu bir, Önder eksiksiz oynadı, çok uyumludu. Can ve Yasin kullanamadıkları o büyük şanslara yansınlar. Bekler de her geçen gün performans arttırıyor ikisinin de ağır sakatlıktan çıktığını unutmamak lazım eleştri dozajını ayarlarken. Uğur yine ilk golün ortasını yaptı ayrıca bu maçta çok güzel tek toplar yaptı, ona da bir artı veriyoruz. Burak istekli ama kendini göstermek için sıkıntılı bir performans sergiledi, güzel olacak ilerde.

Alex bu ülke sınırlarında top oynayan benim yaşamımda gördüğüm gelmiş gecmiş en büyük futbolcu olma yolunda çok keyifli ve emin adımlarla ilerliyor, ondan sonra böyle bir adam gelmez, bol bol izlemek, izlettirmek lazım.

Güiza taraftarın sevgilisi oldu kısa zamanda, istatiklere bakmadım ancak ciddi oranda koştu, pres yaptı, elinden geldiğince savunmayı bozdu, takımın uyumu arttikça sağ ve sol açıkların katkısı artacak Güiza kayda değer sayıda gol atacaktır.

Sonuc olarak ortalamanın üzerinde bir maç geçen maçlara oranla çok umut vericiydi.

0 yorum: