28.04.2009

Barcelona-Chelsea: Beklentiler Umutlar


Futbolun belki de en ust seviyede oynandigi ligde bu gun yari final maclari basliyor. Barcelona ve Chelsea arasinda oynanacak ilk mac, eslesmelerin daha cekismeli olani denebilir. Peki bu buyuk mac oncesi iki tarafin beklentileri neler? Eger futbolda lanet veya istatistik diye bir sey gecerliyse (hayata bakisiniza gore ikisinden birine inanabilirsiniz), Barcelona'nin isi zor. Barcelona son iki Sampiyonlar Ligi Ceyrek Finalinde Manchester ve Liverpool gibi Ingiliz takimlarina elendi. Bunun yaninda Ingiliz takimlarina karsi evlerinde oynadiklari son 4 maci da kazanamadilar. Ve son olarak Chelsea ile oynadiklari son 6 macta sadece bir kere kazandilar. O macta da Chelsea'nin on kisi kalmis oldugunu unutmamak lazim. Bu yuzden su anda her ne kadar bir Barcelona-Man U finali kacinilmaz gorulse de biraz ihtiyatli olmakta fayda var.

Teknik direktorler acisindan bakarsak ikisi de kendinden emin gorunuyor. 38 yasindaki Guardiola'nin mac oncesi aciklamasi soyle: "Bilmiyorum bu an tekrarlanabilir mi? Butun dunya seyrediyor olacak. Bana zevk ve gurur veren bir futbol oynuyoruz ve oyuncularima guvenim yuzde yuz. Turun dugumu Londra'da cozulecek ama biz en ust seviyede hizli ve guclu bir oyunla ve de kararli paslarla oynamaya calisip basaracagiz." Guardiola'nin sakatliklar konusunda sansi yerinde, cunku takimda mac oncesi hic bir eksik yok.

Chelsea tarafina bakarsak, Hiddink mactan once soyle buyurmus: "Tabi ki Barca'nin ceyrek final ilk macinda Bayern'in defansini nasil parcaladigini ve sahanin her yerinde onlara ustunluk kurdugunu gordum. Takimim tam konsantrasyon saglamali, Barca'nin bize bunlari yapmasina izin vermeyecegiz." Chelsea'de Deco, Carvalho, Joe Cole, Ferreira gibi onemli sakatliklar var ama kadro genisligi konusunda bir sorunlari oldugunu sahsen zannetmiyorum. Hiddink'in elinde Barcelona'da oynarken 2006 finalinde gol atmis Belletti de var. Hiddink basin toplantisini Belletti'yi kastederek su sozlerle bitirmis: "Belki bize ufak da olsa avantaj saglayabilecek bir sir biliyordur."

4 yorum:

yiit dedi ki...

bence manchester arsenal eslesmesi de hic belli olmaz. manchester son haftalarda mac icinde soguk terler dokerken arsenal'in ne yapacagi hic belli olmuyor.

kaiowas dedi ki...

Maca 3 saat kala hala bilet bulmak mumkun. 83 euroya deger mi? Yoksa uyduruk GS-FB-BJK macina karaborsadan 250 kagit bayilmak mi? Yoksa biletin bir de kartondan cikmasi ve iceri girememek mi? haha.

Gökçe dedi ki...

83 Euro mu super ya... Ulan bilsem atlar gelirdim...

Cok mutsuzum su an...

Kerem dedi ki...

Barca- Chelsea Maci icin Camp Neu'ya gitmek 83 Euro,
Barda maci seyrederken bira icip yemek yemek 15 dolar,
Meksikali ahciyla Barcelona formalarimizi karsilastirmak: Priceless.