29.04.2009

Fenerbahçe Spor Kulübü


Fenerbahçe mücadele ettiği bilinen amatör branşların tümünde şampiyonluğa oynuyor ve en son olarak ta Fenerbahçe Bayan Voleybol takımı bu sezonu şampiyonlukla tamamladı.

Bu basit bir şampiyonluk değil açıkçası..

Benim doğduğum 1976 senesinden beri müessese kulüplerinin boy gösterdiği ve aralıksız şampiyon olduğu bu branşta ilk defa bir Spor Kulübü şampiyon oldu. Türkiye de sporun dolu dolu yaşandığı eski tek kanallı günlerden hatırladığımız müessese takımlarının mutlak hakimiyeti. Ama halkın bir spora ilgi duymasını sağlamak gerçek ve taraftarı olan spor kulüplerinin yapabileceği bir şey. (burada istisna olarak Efes Pilsen erkek basket takımı var ki, onların istisna olmasının sebebi Avrupa başarıları sonrası gelen yoğun milliyetçilik soslu destek)

Fenerbahçe Aziz Yıldırım ve yönetimleri sonrası dönemde hem futbolda hem diğer tüm amatör branşlarda takdire şayan bir atılım gösterdi. Futbolda bir sene topallanması bu başarıların önünü kapatmamalı. Futbol takımı bu seneki haliyle perdenin arkasına çekilip başrolleri basket ve voleybol takımlarımıza bırakmalı.

Tebrikler Şampiyon Fenerbahçe...

0 yorum: