15.05.2009

Kupa Gecesinden Notlar

Hepsi aynı geceye denk geldi. Türkiye, İtalya ve İspanya'da kupa finalleri sanki başka gün yokmuş gibi aynı geceye denk geldi. Biz de kendi hiyerarşimize göre bu geceyi yaşadık. İşte bazı notlar....

- Önce Beşiktaş Çarşı'da Fener ile kupa finalini izledik. Tabii ortam paso Beşiktaşlı olunca son derece rahat bir atmosferde maç izlediğimizi söyleyebilirim.
- Beşiktaş'ta problemler hala aynı, 4-1'lik skora rağmen (penaltıyı saymıyorum) Beşiktaş'ın öyle inanılmaz üstün oynadığını söyleyemeyiz. Fakat şu bir gerçek ki Kartal'ın hücum hattı Türkiye Ligi'nin en iyisi, son dörtlüye gelince illaki birisi bir pozisyona giriyor, fakat mesele defanstan topu son dörtlüye taşımakta, ne yazık ki ne defans ne de orta sahanın gerisindeki oyuncular bu konuda yeterli beceriye sahip.
- Yusuf çok iyi bir oyuncu olmasının yanısıra, gizli lider: hani Fransa Milli Takımı'ında Zidane nasıl sahadaki gizli kaptansa, Yusuf Şimşek de aynı şekilde gayriresmi olarak takımın lideri; Denizli sol kanatta oynattığı için sık sık geriden top alıp, pozisyon yarattı, bir nevi DMC gibi oynadı maçın bazı bölümlerinde.
- Guiza Fener'in oyuncusu değil... Biz bu takımda Kezman'ı, Anelka'yı gördük son yıllarda, Guiza bu oyuncuların hiçbirinin yanına yaklaşamıyor, ancak son noktada bitirici vuruşları oluyor, böyle adamlar Avrupa'da sezonda 20, bizde ise 5-6 gol anca atar...
- Emre Belözoğlu için ayrı bir paragraf açmak lazım...O paragrafı da boş bırakmak lazım...
- Lugano... Devamını getiremiyeceğim çünkü harbiden korkuyorum adamdan...
- Maç sonunda Çarşı'da kutlamalara katıldık Kaiowasla beraber, eğlenceli idi; fakat sonra polis geldi. Hesaplaşma şampiyonluk kutlamalarına ertelendi.
- Taraftarla beraber çarşıda yürüdük, en son Kaiowasla beraber bu yürüşüyüşü 100. yıl şampiyonluğunda yaptığımızı hatırladık, hayıflandık.
- Eve dönünce Kaiowas Barçalı olarak bana zorla Kral Kupası Finali'ni açtırdı, Xavi'nin gölüne yetiştik. Ama ne goldü be! Barça yedekleri ile vasat oynadı ama 4 gol attı, fakat şampiyon Bilbao seyircisi idi, buradan onlara sonsuz saygılar. Katalan ve Baskların finali de pek bi manidar oldu Kastilyalılar için, neyse İspanya'nın derdi kendine...
- Beşiktaş ve Barça'dan sonra sıra İtalya'ya geldi. Sıkıcı bir 90 dakikadan sonra Lazio - Sampdoria maçı uzatmaya gitti. Lazio'yu günahım kadar sevmem, fakat maç o kadar bayıktı ki, uyuyakalmışım, penaltılar sonunda birisi kazandı, Kaiowas uyandırdı, hala hangisi kazandı bilmiyorum, Calcio umurumda değilmiş onu farkettim, zaten siz de bir yerlerden sonucu öğrenmişsinizdir.
- Kaiowas Beşiktaş kutlamalarından sonra haftasonu Barcelona'ya geri dönüyor, onları da şampiyon yapacak, adam çok şanslı, kendine Messi izleme dürbünü almış... Neyse ben de gelecek sezon o dürbünden faydalanacağım...

0 yorum: