26.05.2009

Sorulmaya Korkulan Soru

Good Old Days: Aberdeen O'nun sayesinde Old Firm'e kafa tuttu.

Futbol dünyasında sorulmaya korkulan soru nedir? Tabii ki, Alex Ferguson "gerçekten" bu işi bıraktıktan sonra, ManU'nun başına kimin geçeceğidir.

Her sene başında yapılan, "artık bu sene ayrılıyor", "Ferguson son sezonum dedi" tarzı haberleri bir kenara bırakırsak, eğer "İskoçsman" saha kenarında ölmeyi planlamıyorsa, yakın bir gelecekte bu işi bırakmayı düşünecektir. Halihazırda 67 yaşında olan Sir, herhalde bir 3 yıl daha bu işe devam eder. Fakat Manchester United'ı bıraktığı an, modern futbol tarihinin dönemeci olacak, özellikle İngiltere'de yıllardır süklüm püklüm oturan pek çok takım eski günlerine dönmeye çalışacaktır.

Mourinho mu? Keane mi? Fatih Terim mi? (Bizim basından bekliyorum böyle bir bomba, hatta Ferguson ile Terim beraber yemek yer, İngiltere'ye gitme konusunda kararsız olan(!) Terim'i Ferguson ikna etmeye çalışır...)

Benim tahnimim çok farklı biri olacak, David Moyes... Everton'un teknik direktörü, Ferguson'un referansı ile ManU'ya geçebilir birkaç sene içinde, bunu da Dezsen buraya yazmıştı dersiniz.

Peki sizin olası adaylarınız kimler?

9 yorum:

Her Yol Roma dedi ki...

Ben Ada dışından biri olur diye tahmin ediyorum.

Volkan dedi ki...

Ada dışından olur da kim olur peki?

Kerem dedi ki...

Ben soyleyim hemen Turbulent olur kesin...

Volkan dedi ki...

Manchester'a ilk iş cami yaptırır o zaman... Pub'a gitmeyi yasaklar ama akşamları kendi 2 tek atmaya gider...

Kerem dedi ki...

Manchester kendi evlatlarindan birini secebilir bence.. Roy Keane (ki o da ada disindan sayilir) veya rezervleri calistiran super yedek Solskjaer onde gider. Giggs veya Scholes'da fena olmaz. Sag kulvardan surpriz Beckham gelebilir.

Volkan dedi ki...

Yok artık komple gelsin bütün takım imece usulü çalıştırsın...

Peki Cantona? Aktörlükten zaman bulabilir mi?

Gökçe dedi ki...

Carlos Queiroz

Her Yol Roma dedi ki...

Bi İtalyan olabilir belki. Mesela İng. milli takımında başarılı olursa Capello?

Adsız dedi ki...

bir ferguson daha bulmak çoz zor. dünyada başka örneği yok bunun. olamaz da.

asıl soru fergusondan sonra, taraftar yeni gelecek isme bu kadar dayanabilecek mi, ya da ferguson kadar güvenebilecek mi. çok zor...