4.05.2009

Yikilmadim Ayaktayim.. Celtics-Magic Eslesmesi


Celtics-Bulls serisinin altinci maci (hani bir suru defa uzatmaya giden) NBA play-off birinci tur maclarinin gelmis gecmis en cok seyredileni olmus. Bu cok da surpriz degil cunku her karsilasma sanki final serisinin son maci gibi cekismeli ve heyecanli gecti. 4 mac da uzatmaya gider mi canim?? Bahsi gecen altinci macla Chicago seriyi 3-3'e tasimis ve umutlanmisti. Fakat haftasonu oynanan son macta Boston Chicago'yu 109-99'la gecerek 2. turda Orlando Magic'in rakibi oldu. Turkiye'de Hidayet'in takimi olarak oldukca takip edilen Magic, Celtics icin Bulls'dan cok daha disli bir rakip olacaktir. Pierce yedinci Bulls macindan sonra, 'biri bizi eleyene kadar hala sampiyonuz' demisti. Gecen yilki sampiyonlugun oyunculara buyuk guven verdigi ortada fakat stres faktorunu de unutmamak lazim. Bu buyuk unvani kaybetme korkusu her insanda olacagi gibi Celtics'in super yildizlarinin da uykularini kaciriyordur.
Celtics- Magic eslesmesinde ilk mac bu aksam. Celtics'in cumartesiden bu yana pek dinlenecek zamani olmadi ama takimin yardimci koclari tabi ki bir suredir Magic'i gozetliyorlardir. Orlando'nun oyun stili 'pick and roll' denilen, defans oyuncusunu perdelemeyle alt edip bosa kacmak uzerine kurulu. Bunun disinda Magic genelde disaridan sutlarla veya Howard'i boyali alana sokarak sayi buluyor. Bakalim Orlando'nun buyusu Boston'a karsi tutacak mi?

4 yorum:

Gökçe dedi ki...

Oradan maca gitme sansi nedir?:)))

Kerem dedi ki...

Play-off'lara bilet bulmak zor ama gunler uyarsa kastirabiliriz..

Eren dedi ki...

Ben, çocukluğumuzun potadan top sekince cik cik, 3lük sokunda ciyuvvv diye ses çıkaran oyunu bile yapılan Lakers-Celtics eşleşmesi üzerine tanımam. Hey gidi Kareem Abdul Jabbar.

cem dedi ki...

garnett'siz boston, bu sefer kalır bence yerinde. bu sezon yarı final yeterli bence onlara.

ya ayrıca cavaliers-lakers finali olacağı da gün gibi ortada ve bunu herkes biliyor. çok acı diğer takımlar için.

blog canmış bu arada. saygılar