11.06.2009

Arjantin'in Makus Talihini Kimler Sorar?

Önümdeki tablo gayet net bir şekilde herşeyi söylüyor. Arjantin 4 maç kala 4. sırada, 5. sıradaki Ekvador'a yenilmiş. Giderse Afrika'ya, biraz şans biraz da zorlamayla gidecek gibi. Maradona'nın başında bulunduğu, Messi, Macherano, Heinze, Tevez, Samuel'in bulunduğu Arjantin Milli Takımı'nın işte son durumu bu!

Arjantin her ne kadar süperyıldızlar çıkarmaya devam etse de, milli takım olarak artık büyüklüğü sorgulanır bir noktaya geldi. 1974'ten beri her Dünya Kupası'na katılan, bu süreçte de 2 Şampiyonluk ve 1 ikincilik alan Arjantin eğer Dünya Kupası'na son dakika biletiyle gidecekse, ya da gidemeyecekse sorarım size, kıtada büyüklük yarışına girdiği Brezilya artık Arjantin'i ciddiye alır mı?

Arjantin'deki problem ne peki? Post-Maradona sendromunu Maradona'yı yani hep örnek alınanı takımın başına getirerek atlatmak size akıllıca bir hamle midir? Maradona isminin futbolcu olarak kredisi sonsuz olsa, teknik adam olarak değeri nedir? Açıkçası, Arjantin'in başına Arjantinli olmayan birinin geçme ihtimali neredeyse sıfır. Peki Maradona mı olmalıydı bu Arjantinli hoca? Carlos Bilardo'nun bir bildiği vardır dedik, sonuçta Milli Takımın uzak ara en başarılı hocası; 2 final oynatmışlığı var Maradonalı kadroya. Fakat sanırım o da, o parlak günlerin etkisinde fazla kalmış. Hector Cuper Gürcistan'da çok da sevdiğini sanmadığım bir işi yapar dururken, yaşını başını alsa da hala en iyi teknik direktörün olan Bianchi bir telefon uzaktayken, hala daha Maradona...



Bianchi hep gönlümdeki Arjantin Teknik Direktörü'ydü.

Arjantin kaybettiği yıldızının suretini yıllardır onlarca genç oyuncu da tekrar bulduğunu sandı. En son "Maradona" Messi olmuştu, halbuki artık 10 numaraların devrinin geçtiğini farkedip, başarılı oyuncu kuşakları yetiştirmeye baksalar çok daha başarılı olacaklar. Şu an için Arjantin Milli Takımı farklı yaş gruplarından, farklı takımlardan gelen oyunculardan kurulu toplama bir takım. Tek tek müthiş gözüken isimlerin, ortaya beraberce koyduğu futbol tam bir hayal kırıklığı. Riquelme gibi yeteneklerinin ne olduğu asla anlaşılamayan bir oyuncudan bile medet umuyorlar, takıma alınmıyor diye teknik direktöre bozuluyorlar. Peki Riquelme'nin yerine kim oynuyor dersiniz? Veron... Asla yaşlanmayan Veron.

Bilardo & Diego: Tarih Her Zaman Kendini Tekrar Etmiyor.

Bir tarafta 34 yaşındaki Veron, diğer tarafta hala kendini genç yetenek sanan Riquelme... Yaman çelişki doğrusu, belki de böyle bir takımdan birşey bekleyen bizler fazla güvenmişiz çocukluk idolümüz Maradona'ya.

2 yorum:

Gaizka Mendieta dedi ki...

Maradona'dan bi bok olmayacağı apaçık ortadaydı aslında..Bizler at gözlüğüyle baktık olaya...

Volkan dedi ki...

Gaizka,
Sadece at gözlüğü ile bakmadık, onunla beraber büyümüş bizim kuşak için Maradona tartışmasız bir numaradır, Pele ise geçmişte siyah beyaz bir yerlerdedir.

İnsan futbol idolleri teknik direktör olsa bile, hala onlara o futbolcu haliyle bakıyor ve ona göre sempati duyuyor. Babam beşiktaşa briegel geldiğinde çok sevinmişti, niye o kadar sevindiğini anlamamıştım. Şimdi yaşlandıkça, biz de onlar gibi davranıyoruz biraz. GS'li olmasam da Rijkaard'ın gelmesine de acaip sevindim ve heyecan duydum.