17.06.2009

Beşiktaş'a Bir Şey Lazım mı?

Şampiyonsun ama kadron yeterli değil. Gelen şampiyonluk ve kupadan öte, şu an herkesin derdi oynanmadan kaybedilmiş Şampiyonlar Ligi puanları. Liverpool'dan 8 gol yemek, Mustafa Hoca'nın bol sıfırlı ŞL karnesi, hep gelecekmiş gibi olup aslında hiç olmayan transferler, Beşiktaş'ı yönetiminden kadrosundaki oyunculara kadar ciddi bir sıkıntının içine sokuyor.

Taraftar ile konuştuğumuzda herkeste laf aynı: "Kadro yeterli değil". Evet kadro, İngiliz ya da İspanyol takımları kadar zengin değil, olamaz da zaten. Ne yapmak lazım? Çok paraya, alınacak en iyi oyuncuları almak lazım o zaman! Kaça gelirler peki? Taksimetre 5 milyon eurodan başlıyor. Oyuncuya da yıllık 2 milyon eurodan az veremezsin. 2 "nokta" transfer yapsan, ŞL'den daha gelmemiş paranın hepsi gitti bir de üzerine borçlu çıktın! Başarı gelirse iş kolay, bastır bir t-shirt üzerinde yazsın "çeyrek final gördük, inandık, bunu beraber başardık". UEFA'ya gidersen, artık orası Avrupa Ligi rekabet daha çetin geçecek, kazancı da ŞL düzeylerinden hala çok uzaklarda. Peki ya sonuncu oldun ve evine geri döndün! Piyasaları ve kısmetleri kapanan nokta transferlerin Milan'a oynadığı gibi misal Manisa'ya, Sivas'a, Belediyesporlara karşı oynar mı? Oynamaz, spor yazarları da yazar, bunlar adam değil diye. Sonra form düşen oyuncuyu da satamazsın, tazminatını verip gönderirsin. Sonra tekrar taraftarda bir gürültü "Kadro yetersiz!"...

Şampiyonlar Ligi, ne gönül işidir, ne de para işi. Sistemi olan takımlar, sistemli olarak oyuncu alan, geliştiren ve yıldızlaştıran takımların işidir kupaların kupasında zirveye oynamak. "Benim de elimde Kaka, Messi, Henry olsa, ben de takımımı şampiyon yaparım" makamından çalmak kolaydır, zor olansa kendi kaynaklarından bu yıldızlara kafa tutabilecek oyuncular yetiştirebilmektir. Beşiktaş'ın kadrosu asla Şampiyonlar Ligi için yeterli olmayacaktır, hele transfer ile bu açığı kapatmak bir hayalden ibarettir. Hayallerin bittiği yerdeki gerçek ise çok basittir, elindekilerden yıldız yarat, sistemini kur, yenil, puan kaybet ama zor kazanılan paraları kolayca sokağa atma.

Elindekilerden yıldız yarat demişken, bir Delgado vardı ona ne oldu?



1 yorum:

Bellamy. dedi ki...

elimizde aziz yıldırım gibi parasının nereden geldiği belli olmayan bir başkan bulunmadığı için böyle sorunlarımız oluyor zaman zaman evet. 2 hafta sabredin, sabredin.