4.06.2009

ÇK Süperlig'e Önerir #2 : Fabricio Coloccini

Coloccini'nin adı daha önce de Beşiktaşla beraber telaffuz edilmişti ama olmadı başka
bir siyah-beyazlı takıma transfer oldu. Aramızda kalsın ama, siyah-beyaz da pek bi
yakışmış!

Daha önceki önerimiz için ÇK Süperlig'e Önerir: Jerome Rothen

Batan geminin malları bunlar! Newcastle ligden düşünce, bit pazarına nur yağdı. Elindeki aslında hiç de fena olmayan kadrodaki bazı oyuncular yüksek bonservis ücretlerine rağmen Süperlig'deki takımlara transfer olabilir. Alan Smith, Damien Duff ya da Martins gibi oyuncular gelmese bile, Coloccini, Geremi ve Viduka gibi oyuncular Süperlig'deki büyük takımların kadrolarına kesenin ağzını biraz açmak kaydıyla rahatlıkla transfer edilebilir. Coloccini bu oyuncular arasında en pahalısı, sezon başında Superdepor'dan 10 milyon euronun üstünde bir paraya transfer edilmişti. 34 maçta forma giymesine rağmen, Coloccini takımının talihsiz kaderini paylaşmak zorunda kaldı.

Küme düşen bir takımdan defans oyuncusu almak pek mantıklı bir iş gibi gözükmese de, Coloccini özel bir oyuncu. Daha 20 yaşındayken Milan tarafından alınan ve yetişmesi için pek çok takıma kiralık olarak verilen Coloccini'nin çok büyük bir oyuncu olacağı düşünülüyordu. Fakat Milan dönemi çok da parlak geçmedi, işin doğrusu da Coloccini düşünüldüğü kadar büyük bir oyuncu, mesela milli takımdan abileri Samuel ya da Ayala kadar en azından, olamadı. Son derece güçlü bir oyuncu, sert bir oyun stili var fakat Lugano gibi kart manyağı bir oyuncu değil. Tekniği çok iyi olmasa da, ligimizdeki defans oyuncularıyla kıyaslanırsa çok da ciddi bir problem yaratmaz. Coloccini'nin en büyük problemi, Avrupa liglerinde oynadığı zaman diliminde üzerinde oluşan baskı. Milan zamanlarında hep patlama yapması beklenen büyük yetenek olarak gösterilen oyuncu, belki bu potansiyelde olmadığından, belki de bu baskıyı kaldıramadığından dolayı, gittiği takımların hiçbirinde yıldız oyuncu olamadı. Daha doğrusu, hep yıldız olması beklenen kalburüstü oyuncuydu ve bu haliyle kaldı. Avrupa kupalarında oynayan Süperlig ekiplerinde geçireceği bir ya da iki sezon onun toparlanmasına yardımcı olabilir. Anelka örneğinde olduğu gibi, burada geçireceği bir sezondan sonra iyi bir transfer yapması ve gittiği takımda patlama yapması mümkün.

Coloccini henüz genç ve Avrupa'da piyasası olan bir oyuncu. Gerçekçi olmak gerekirse böyle bir transfer 10 milyon euro'dan aşağıya olmaz. Fakat Mehmet Topuz'un 5-6 milyon euro ettiği, Nobre'nin yılda 2.5 milyon euro kazandığı bir ligde, Arjantin Mili Takımının formasını 25 kez giyen bir oyuncunun bu paraya transferi ucuz bile sayılabilir. Coloccini, 3 büyükler, özellikle de Beşiktaş için doğru bir transfer olabilir. Beşiktaş, şu an hem ekonomik olarak geçmiş sezonlara göre daha iyi durumda, hem de Şampiyonlar Ligi'nde direkt oynayacak. Ayrıca, Delgado Coloccini'nin yakın arkadaşı, takıma adaptasyonda ona yardımcı olabilir. Beşiktaş'ın şu anki defans kurgusunda da banko oynar, hatta Sivok gönderilip yerine bile alınabilir. Her ne kadar pahalı bir transfer gibi görünse de, daha 26 yaşında ve piyasası var, Şampiyonlar Ligi'nde kazanılmasına yardımcı olacağı birkaç maç bile gelecek sezon karlı bir şekilde satılmasını sağlayabilir.

0 yorum: