23.06.2009

Hugo Broos - Trabzonspor'a Ozel Yeni Bir Koku


Trabzonspor Hugo Broos ile anlasti. Trabzonspor icin adi gecen diger hocalarin yaninda oldukca mutevazi bir isim Hugo Broos. Meshur marka ile olan isim benzerligi spor sayfalarinda espri konusu olacaktir, fakat bu sacma ayrintinin disinda benim dikkatimi ceken sey Broos'un en son calistirdigi takim olan Panserraikos'un kume dusmus olmasi. Her ne kadar Broos Penserraikos'u ligin ortasinda calistirmaya baslasa da Yunan Ligi'nde kume dusmus bir takimin hocasini Trabzon'a getirmek Sener yonetimi icin tamamen bir fiyaskodur. Ersun Yanal'i gondererek kanimca cok buyuk bir hata yapan Sadri Sener, simdi de kariyerinin en iyi donemlerini coktan geride birakmis ve Belcika disinda (Yunanistan hezimetini saymiyorum) herhangi bir varligi olmayan bir hocayi Trabzon'un basina getirdi. Yunanistan'da kume dusen takimdan Turkiye ucuncusune gelmek Broos icin hos bir surpriz olmustur ve eminim yonetimin onbirinci tercihi olmasi pek umrunda degildir.



Butun bunlari soyledikten sonra adil olmak icin Broos'un tamamen bir 'hickimse' olmadigini belirtelim. Belcika'da bir cok kere yilin teknik direktoru secilmis. Anderlecht ve Club Brugge ile 3 Belcika Ligi Sampiyonlugu var. Fakat 2007'de Genk'den kovulduktan sonra hic bir Belcikali klubun onu takimin basina getirmek istememesi bir seyler anlatiyor. Broos tarz olarak defansif oynamayi seven bir hoca. Macerayi sevmiyor ve oynadigi takimlarda klasik 4-4-2 sistemini tercih etmis. Genc oyuncu yetistirme konusunda da herhangi bir basarisi yok, zaten Turkiye'yi tanimiyor olmasi ve dil sorunu yuzunden burada da genc oyuncu yetistirebilecegini dusunmek abes olur. Ersun Yanal gitti Hugo Broos geldi. Iyi mi oldu? Bence kesinlikle hayir. Hem hoca da hem de transfer de cok gec kaldi Trabzonspor. Hugo Broos'un gelmesiyle Trabzon'un iki senesinin daha heba olacagini dusunuyorum.

1 yorum:

mülkiye dedi ki...

Ntvspor'daki "Gol" programında bahsetmişlerdi.Arkadaşlar "Metin Diyadin kaçıncı hafta başa geçer "geyiği yapıyorlar demişti Ersin Düzen.

Orada söylenen en doğru söz Güntekin Onay'ın söylediğiydi.Trabzon taraftarının ne beklediği önemli demişti.Avrupa kupalarına katılmayı sağlayan Ersun Yanal'a baskı yapılmıştı zira görevi bırakması için,bu abiye daha erken yapılmasını bekliyorum o baskının.