4.06.2009

Listeden Notlar

Hep beraber Batuhan'a odaklanmışken, Sercan sessiz sedasız
ligin patlama yapan genç oyuncusu oldu.


Kaiowas'ın liste
sabah sabah işi gücü bırakıp, bloga kilitlenmeme sebep oldu. Onun istediği formülasyonu doğru çıkartamam ayrıca o konulara kendisi benden daha hakim fakat listede gözüme çarpan birkaç önemli nokta var.

* Listede 20 yaş altı bir tek Bursasporlu Sercan Yildirim var. Yerli forvet sıkıntısı çeken Beşiktaş'a Sercan çok güzel bir alternatif olurdu. Özellikle de Nobre'ye sırf forvet ve TC pasaportu var diye verilen paraları düşününce.

* Galatasaray ve Fenerbahçe'de asist kralları 10 numaraları iken, Beşiktaş'ta asist konusunda lider olan sol kanat oyuncusu olan Tello. Daha önce de belirttiğim gibi, bu durum hem Tello'nun ortasahada pek çok yerde görev alabilecek kapasitede olmasından, hem de Beşiktaş'ın 10 nummarası Delgado'nun kadim formsuzluğundan kaynaklanıyor.

* Gol kralı ve assist kralı Galatasaray'dan. Peki Galatasaray ligi kaçıncı bitirdi? Lincoln ve Baros ikilisi bana NBA'deki Malone - Stockton ikilisini hatırlattı; ne onlarla ne de onlarsız takım olunuyordu. Şampiyon olamadan takımdan ayrılan ikilinin yaptığı şey birbirlerinin istatistiklerini parlatmak oldu. Allahtan futbol NBA kadar istatistik takıntısına sahip değil, yoksa TSL'de yılın oyuncuları Baros ve Lincoln seçilirdi.

* Özer hakkında yıl boyunca çok olumlu şeyler duymuştum fakat istatistiklere bakınca ilgim daha da arttı. Yaşı 22, 3 gol ve 12 assist ile sezonu tamamlamış. Ortasahada'dan iyi paslar atıyor, oyunu takibi gayet iyi. Acaba büyük takımlar Özer'i transfer etmeyi düşünmezler mi? Umarım, yeni bir Altan Aksoy vakası yaşanmaz.

* Umut Bulut ve Gökhan Ünal'ın yaşları 26. Ligin en çok saç baş yolduran forvet ikilisi, bu sezonu toplam 29 golle kapatmışlar. Eğer 1-2 sezon daha beraber oynarlarsa, TSL ve Trabzon son yılların en iyi forvet ikililerinden birini yaratabilir. Fakat sonuçta orası Trabzonspor, 1 yıl bile uzun vadeli planlar kategorisine giriyor.

* Yaş, Performans ve fiyat kriterlerine baktığımızda treni kaçıran oyuncu Mehmet Yıldız gibi gözüküyor. Kariyerinde ilerleme yapabilmesinin tek yolu Şampiyonlar Ligi'nde kendisini göstermek olacaktır. 2. Mehmet Topuz vakası olabilir, Bülent Uygun'un golcü oyuncusuna dikkat etmesi lazım.

* Son olarak, birileri Tabata ile ilgilensin artık. Antep'te çürüyüp gidecek zavallım.



6 yorum:

Sade dedi ki...

* Sercan derhal fenerbahceye gitsin. Mehmet Yıldız ve Özer'ide yanına alsın mesela. Çok güzel üçlü olurlar oralarda. Fenerbahçe olmaz dersen valla Beşiktaş alsın bari. Yaş performans vs. hangi kritere koyarsan koy. Mehmet Yıldız roportaj bile veremiyor, mantalitesi zayıf, Özer disiplinsiz, vurdum duymaz, Sercan hakkında pek bir ön yargım yok ama pek ümidim de yok.

Trabzonun forvetleri hakkında yerden göye kadar haklısın. Ama trabzonun sabrı konusunda da haklısın. Eee ne olacak? Bence trabzonsporlular biraz sabretmeyi ögrensinler.

Volkan dedi ki...

@sade,
O zaman bu sene ligden kayda değer oyuncu çıkmamış oluyor senin görüşlerine göre değerlendirirsek. Ben Sercan'dan umutluyum, inanılmaz bir yetenek değil ama becerikli, bundan sonraki 2-3 sene onun için kritik, kötü geçirirse, lig takımdan takıma yuvarlanan bir oyuncu olur, belki en iyi sezonunu Taner Gülleri gibi 33 yaşında, ya da Yusuf Şimşek gibi 32 yaşında geçirir çünkü kafasına o zaman dank eder belli şeyler.

Kerem dedi ki...

Fenerbahce'nin Sercan'la ilgilendigi konusuluyor. Izledigim kadariyla Sercan teknik olarak ust seviyede degil ama cok hizli ve guclu bir oyuncu.. Agir Semih ve Guiza'nin yanina tamamlayici bir transfer olur. Serhat'in yaptigi pozitif etkiyi beklerim ondan. Volkan Sen'le beraber gelirse fazla uyum sorunu da yasamaz. Ozer'de oyunu iki yanli oynayabilen modern bir futbolcu tipi var fakat karakterini tam bilmiyorum. Sade hakliysa sonu Gokhan Emreciksin gibi olabilir.

kaiowas dedi ki...

olmadi Burak Yilmaz var

Gökçe dedi ki...

Daum geldi canavar gibi kadro kurar simdi... Sampiyon olmasakta koltukta kurulup guzel guzel Fenerbahce seyredecegiz. Bu sene zekamdan ve insanligimdan suphe eder hale geldim Fenerbahce yuzunden...

Volkan dedi ki...

Burak ve Çağdaş Beşiktaş şansını kullanamayan iki oyuncudur. Hele Çağdaş... Çok da iyi frikik atardı, hatta birkaç hafta önce yine çok güzel bir gol attı.