5.06.2009

Neler Dönüyor: Kayserispor'dan Topuz Açıklaması


Çok ilginç gelişmeler yaşanıyor Mehmet Topuz transferinde. Dün Beşiktaş kulübünden ve Topuz'un kendisinden gelen açıklamalardan sonra (yazının devamında Süleyman Hurma'nın detaylı açıklamasını okuyabilirsiniz) düşündüğümüz 'iyi futbolcuydu ama Beşiktaş'ı seçmiş sağlık olsun' ana fikri bugünkü açıklamardan sonra Bir İbrahim Toraman, Gökhan Ünal veya Colin Kazım vakasına dönüştü. Birinci ağızdan yapılan açıklamardan anladığımız Kayserispor yönetiminin Fenerbahçe ile anlaştığı ancak Beşiktaş'ın Kayseri'ye hiç uğramadan direk Topuz tarafından bağlamaya çalıştığı. Açıkçası FIFA kararları ve genel etik açısından Beşiktaş'ın yaptığı çok yanlış gibi gözüksede ortada bir yarış var.

Hem kendi kadronu güçlendireceksin hem de rakiplerini zayıf bırakacaksın. Takım yönetimlerinin genel karakterine göre bu amaçta izledikleri yol farklılaşabiliyor. Bu kadar açıklamaya rağmen ben Topuz'un dünkü açıklamalarından sonra bu transferin suya düşmesini doğru bulmam. Adam Beşiktaş'ta oynamak istiyorsa yapacak birşey yok.

Ha Fenerbahçe'den etik olmayan bir şekilde kaçtı diye Topuz'un futbolculuk kabiliyetlerini aşağılayıp komik duruma düşecek veya kendimi 'kedi uzanamadağı ciğere mundar der' komikliğine kaçacak değiliz. Bu adam iyi futbolcu Türkiye Liglerinde alıp ilk on bire koyabileceğiniz ender adamlardan. Ha beş milyon+ Euro eder mi? -Asla. Ama şartlar buysa şartlara uymak zorundasınız.

Ancak ilgimi çeken Süleyman Hurma'nın şu sözü oldu: Benim açıklamamdan sonra sanırım Beşiktaş’tan Mehmet’e “Böyle böyle bir açıklama yap ki Fenerbahçe transferden çekilsin” denilmiş.

Umarım müdahil üç takımı ve oyuncuyu küçültmeden bu sorun tatlıya bağlanır aksi durumda seneye yine bir takım kısır döndü açıklamalar ve kavgalar bizi bekler...

Süleyman Hurma'nın birinci ağızdan yağtığı açıklama ise şöyle...

“Oyuncumuzun ve benim bu transferle ilgili televizyonda konuşmamız şık değil. Mehmet ile sabah konuştuğumuz doğrudur ama Beşiktaş’a vereceğimiz konusunda söz verdiğimiz doğru değil. Ben kendisine “Biz F.Bahçe ile anlaşmak üzereyiz lütfen ‘Ben şu takımı, bu takımı tutuyorum’ diye görüş belirtme” dedim. Biz Mehmet’in Kayseri’de kalması yönünde de konuştuk ama anlaşamadık. “Seni şuraya vereceğiz ya da buraya vereceğiz” diye talimat verir gibi cümleler kullanması hoş değil. Mehmet ile yaptığımız görüşmeden sonra başkanımız, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile görüştü. Başkanımız pazartesi gününe kadar söz verdi. F.Bahçe pazartesi gününe kadar süre istedi bizden.

Başkanımız para arttırmak isteseydi masanın birinden kalkıp diğerine geçerdi. Biz o ana kadar Beşiktaş’ın Mehmet ile ilgilendiğini zaten bilmiyorduk. Dün ve bugün başkanımızla konuştu Yıldırım Demirören Bey. Ama sayın başkanımız bir söz verdiğini ve pazartesi gününü bekleyeceklerini söyledi. “Bu sözü Beşiktaş’a verseydik yine tutardık” dedi. Keşke Beşiktaş önce bizimle görüşseydi. Benim açıklamamdan sonra sanırım Beşiktaş’tan Mehmet’e “Böyle böyle bir açıklama yap ki Fenerbahçe transferden çekilsin” denilmiş.

Geçen sezon Gökhan’ın transferinden dolayı Galatasaray ile sorun yaşadık Orada gösterdiğimiz duruşu burada da göstereceğiz. Gayet tabi oyuncumuzun isteğini yok saymayacağız. Eğer Mehmet Topuz’dan çok fazla para kazanmak isteseydik tüm kulüpleri dolaşır ve fiyatı arttırırdık. Biz Beşiktaş ile Mehmet’in anlaşmış olduğunu bilseydik Fenerbahçe’ye söz vermezdik. Mehmet Topuz ile anlaşıldığını biz akşam televizyondan öğrendik. Böyle bir durumda bizi kimse mecburiyete zorlayamaz.”

0 yorum: