17.06.2009

Taraftar Bozuntulari Efes'e Sampiyonlugu Kutlatmadilar !!!

Serinin 6. macini Apdi Ipekci'de kazanarak 2008-2009 sezonunu sampiyon kapatan Efes'li oyuncu ve teknik heyete mac bitiminde gozudonmus 3-5 taraftar denilemeyecek capulcu saha ortasinda fiili saldirida bulundu. Yumruklar, tekmeler havada ucustu. Tabi ki bu olay butun Fenerbahce camiasina mal edilemez ama bu kadar uzun suren bir kaos ortami ve guvenlik sikintisi, sahaya atlayanlar, sokulen koltuklar, atilan pet siseler bir Fenerbahce taraftari olarak beni cok utandirdi acikcasi.

Bu mactan sonra mac hakkinda bisey soylemek de gereksiz. Efes'i kutluyoruz ve ulkemizde boyle cirkin sahnelerin birakin spor salonlarini, hicbir yerinde gorulmesini istemiyoruz. Bu mactan sonra heralde Federasyon bir sene seyircisiz mac oynama cezasi verse Fenerbahce'ye kimse itiraaz edemez. TV'den goruldugu kadariyla olaylar da halen suruyormus, hatta kendini bilmezler Efes'in soyunma odasina dahi girmisler. Umarim olay cikaranlar kamera kayitlarindan bir bir tespit edilip gerekli cezaya carptirilirlar...

6 yorum:

aksilaz dedi ki...

yazıklar olsun. seneye ıkıncı lıgde goruruz o taraftarları

íí dedi ki...

sagduyulu yazin icin tesekkurler. bu olaylari da tum fenerbahce taraftarlarina mal etmek dogru olmaz. yalniz rakamsal bir duzeltmede bulunmak isterim, 3-5 kisiden ziyade tribunlerin neredeyse 3'te biri olaylara karismis.

Kerem dedi ki...

Bana oncesinde ve sonrasinda yasananlarla Turkiye Isvicre Macini hatirlatti. Kac senedir bi gidim ileriye gidemedigimizin gostergesi. O gun Turkiye pasaportumdan utanmistim, bugun de Fenerbahceliligimden utandim..

kaiowas dedi ki...

abi herkes kac gundur cikmis hakem hakem diye bagirip cagiriyodu, nolcakti ki en sonunda? milleti gaza getirin hakkimiz yeniyor diye, sonra aman 3-5 kendini bilmez, o goruntulerdeki 3-5 kisi olmasa orada baska bir 3-5 kisi olacakti...

Eren dedi ki...

Türkiye-İsviçre maçında futbolcular ve saha içindekiler birbirini dövmüştü, GS-FB maçında sahaya şişeler, cep telefonları, vs çok yoğun şekilde atılmıştı ve oyunun oynanması engellenmişti. Ancak şu ana kadar hiçbir takımın taraftarı yüzlerce kişi olarak sahaya girip rakip antrenörü ve oyuncuları dövmemişti. Ve bunun basketbolda olmuş olması işin en kötü yanı.

Tek kelime:
VANDALIZM

REM dedi ki...

Mac sirasinda verilen kararlar her zaman tartisilir. Hakemler de hata yapar. Bu dunyanin her yerinde oluyor. Hakem hatalari sirf Turkiye'de olmuyor ki.
Hakem hatalarina tepki verilmesi de sirf Turkiye'de olmuyor. Hemen hemen her ulkede her spor dalinda hakem kararlarina tepki gosteriliyor.

Ama bu tepki sadece kulup tarafindan basina demec vermekle olur. Veya taraftarsan en cok dusuncelerini internet ortaminda yazarsin, olur biter. Eger savas baltalarini cikarip, mac kaybedildi diye rakip takim oyuncularina mac sonrasinda saldirirsan bu ulkedeki medeniyet seviyesiyle ilgili sosyolojik bir vakadir.

Herkes dusuncelerini soylemekte serbesttir. Ama fiili saldiri bir suc teskil eder :)