6.06.2009

Turk Futbolu ve Profesyonel Yoneticilik Anlayisi

''Beşiktaşlı'yım diyen futbolcu Beşiktaşlı'dır. O'nu almak isteyen olursa kendi ezikliği vardır. Mehmet Topuz camiamıza hayırlı olsun''

6 yorum:

Volkan dedi ki...

Ben bunda bir ters taraf görmedim.
Beşiktaşlıyım diyen oyuncu beşiktaşlıdır hakkaten de.
Yanlış olan senin adına başkalarının karar verip, cariye, köle gibi satmasıdır.

Bu arada Fenerbahçe Seyircisi Topuz'u ne kadar benimseyecek merak ediyorum. Geçen sene stadta merdiven kenarlarında emrenin dev baskıları asılıydı. Gören de yıllardır fenerde oynayan sembol oyuncu zannederdi. Belki böyle bir taktik işe yarayabilir.

Emre-B, Topuz... Hepimiz aynı haltın soyuyuz...

Volkan dedi ki...

Ya bir de etik durumu var ki orada kafam karışıyor...

Önce klüple mi konuşulmalı yoksa oyuncuyla mı? (Sakın Ashley Cole-Mourinho olayı ile gelmeyin karşıma budakla meşe odunuyla kovalarım valla) Evet kurallar gereği klübün onay vermesi gerekiyor transfer görüşmelerine başlanması için. Fakat, klübün onay verdiği takıma gitmeyen oyuncunun hali nice olur dostlar bileniniz var mı? Sadece kendi klübünü değil, diğeri camiayı da karşısına alır. Bu camia da mesela Fener, Kartal ve Galatasaray gibi parayla yorum yazdıran klüplerse, o oyuncunun adını iyi bir şekilde duymayı unutabiliriz.

Gökçe dedi ki...

Bu adamin aciklamalari var ben Kayserisporluyum diye. Sonra GS'ye haber yolladim 5 senedir beni oyaliyorlar diye... Fenerbahce ile de gorustum Besiktas daha samimi geldi diye. Ne Besiktaslisi?

Zaten boyle cahil bir arkadasi istemeyiz yazdim da boyle dediyse gitsin oynasin BJK'de.

Ama hazmetmek olayina gelirsek alemin en buyuk Fenerbahcelisis Rustu su an kalede. Zamaninda Tayfun Korkut Besiktas bayragini opmedi ben Fenerbahce'liyim diye, gecelim...

Ergun Gursoy donemleri geri dondu... Ergun Gursoy derken Blog'da Ridvan'in GS formasiyla fotosu var Ridvan hangi takimli acep?

O ezik kelimesini de.... Neyse...

Kerem dedi ki...

Burada benim profesyonellik acisindan yanlis buldugum uc nokta var. Birincisi Besiktas'liyim diyen futbolcu Besiktas'lidir cumlesi totonomi olarak gozukse de, aslinda gayet yanlis bir onerge. Yukarida Garrincha yeterince ornek vermis zaten. Profesyonel futbolcularin takim tutmalarinin abesligi ortada. Cunku ileride transfer olup o takima karsi da oynayabilirler. Ikinci yanlis ezeli rakiplerinden birinin tamamen hukuka uygun olarak surdurdugu transfer cabasini eziklik olarak nitelendirmek. Ucuncusu de daha bonservisini almadigin bir oyuncunun camiaya hayirli olmasini dilemek.
Bu arada ben futbolcularin her istedigi kulube imza atmalarini dogru bulmuyorum. Sonucta ortada bir kontrat var. Ayrica yilda milyonlarla dolar kazanan ve cogu gosteris icinde yasayan insanlari 'modern kole'lere benzetmek de bir o kadar abes.

mcD dedi ki...

@volkan
Kölelik demişsin de hepiniz şu topuz denen mahlukatın gazına geliyorsunuz. Adam ne dedi 10 gündür Fenerbahçeylede görüşüyorum ama bjk daha samimi geldi. Yani fenerbahçeyle görüştüğünü kabul ediyor, şimdi de 50 milyon verseler gitmem diyor. Bu ne perhiz bu ne .....
Kölelik olarak görülmesi için sencede bu topuzun görüşmemesi gerekmezmiydi Fenerbahçeyle?

Demirörenin yaklaşımıda ayrı bir anlayış. Rüştü de ben barcelonayım demiş , ne olacak şimdi demirören? Keselim mi Valdes'i???

Volkan dedi ki...

Kölelik meselesi Topuz'un dışında bir konudur. Onun dışında dediklerine katılıyorum mcD.

Demirören'in yaklaşımı ile ilgili de kısa bir yazı yazdım sanırım orada kafamdakileri net olarak katılıyorum.