3.07.2009

CONCACAF Basliyor Honduras'ta Puruz Yok


Kuzey Amerika, Orta Amerika ve Karayipleri kapsayan CONCACAF Golden Cup 2009 bugun basliyor. Turnuva Amerika Birlesik Devletleri'nin 13 buyuk sehrinde oynanacak. Boston'da ABD- Haiti ve Honduras- Grenada maclari var ama gunleri malesef bana uymuyor. Yoksa ABD'nin sayisiz Afro-Latino azinliklariyla beraber keyifli bir haftasonu olurdu. Final maci 26 temmuzda New York'ta Giants Stadyumunda. New York'da yasayan okurlarimiz kacirmasinlar.

Turnuva oncesinde en cok merak edilen konu, taze darbe magduru Honduras'in turnuvaya katilip katilmayacagiydi. Haberlerde okudugumuz gibi, Honduras'ta gectigimiz hafta vuku bulan darbe dunya capinda pek bir destek bulamadi. Hatta bir cok ulke temsilciliklerini Honduras'in baskenti Tegucigalpa'dan geri cekti. Honduras halki dogal olarak cok zor gunler yasiyor ve bu moral bozuklugunun futbol takimina da yansimamasi cok zor. Gecenlerde Honduras Futbol Federasyonu baskani takimin butun zorluklara ragmen turnuvaya katilacagini acikladi. Honduras ilk macini yarin Haiti'yle oynayacak. Turnuva'nin sonucu ne olursa olsun Hondurasli futbolcular ulkelerine donunce Baskan Manuel Zelaya'yi tekrar gorevinin basinda bulabilirler.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

New Jersey, Giants

Kerem dedi ki...

Haklisin New Jersey'de. Organizasyonun kendi sitesi Giants stadini New York Sehrine bagli gostermis, beni de bu yaniltti.
http://concacaf.com/competitions/goldcup/2009/venueDetails.aspx?id=8
"New York Metropolitan Area"da uzlasalim istersen. :)

Adsız dedi ki...

:) zaten stad cok yakın New Yorka , belki organizasyon bundan ötürü New York yazmış olabilir, bende stadın bulundugu bölgede oturuyorum 15 dkka sürüyor Manhattan a