26.08.2009

Elveda Edu...


Tam adı Eduardo Luis Abonizio de Souza. 2006 yılında transferin son günlerinde, takımın Dinamo Kiev’e elenmesi sonrasındaki operasyon sonucunda Fenerbahçe’ye geldi. Geldiğinde çok kimse tanımıyordu Edu’yu. Brezilya milli takımında kısa süreler almış bir stoper Lugano ile berbaer Servet-Luciano ikilisinin yerine transfer edildi. Zico’lu ilk sezonun başında çok ta umut vermeyen bu iki daha sonra benim yetiştiğim Fenerbahçe tarihinin Uche ve Högh sonrası açık ara en iyi ikilisi oldu.

Geçen sene, o rezil sezonu sonlarına doğru Fenerbaçe forması altında bir atağı engellemek isterken çok ağır sakatlandı. Bugüne kadar çoğu Fenerbahçe taraftarı Edu’nun en azından Ocak ayına kadar takımla antremana çıkmasını umutla bekliyordu. Tabi buna en büyük neden Bilica’nın hiç ümit vermeyen futbolu.

Ben Edu’nun oyununu hep beğenenlerden oldum,bu hep vasatın üstünde performans gösteren, sakin kanlı ve efendi adamı bu şekilde uğurlamak Fenerbahçe’ye hiç yakışmadı. Diğer rakiplerini bu konuda kıyasıya eleştiren Fenerbahçe taraftarı bir takım konularda Türk takımlarının birbirinden hiç farkı olmadığını gördü...

Güle güle gerçek Fenerbahçeli Edu...

(biraderim Juoppo konuyu yazmış ama ben de iki laf etmeden durumadım Edu hakkında)

2 yorum:

Eren dedi ki...

"Geçen sene, o rezil sezonu sonlarına doğru Fenerbaçe forması altında bir atağı engellemek isterken çok ağır sakatlandı."

FB yönetimi böyle bir adamın sözleşmesini kendi kendine feshederken, Lugano gibi takımdan ayrılmak için her türlü numarayı deniyip sonra tıpış tıpış geri dönen bir adama kapılarını açıyor. Lugano'yla karşılaştırınca her açıdan daha karakterli bir adam. Efendi olmak ters tepiyor bu dünyada. enteresan işler...

Adsız dedi ki...

çok vefalıca sonuçta edu plajda hatunlarla oturup mısır yerken sakatlandı haketmişti zaten