14.09.2009

EPL'de Haftanın Ardından

Beklediğim oldu.Manchester United'ın hala bu ligin favorisi olduğunu çok kez yazmıştım.Tottenham'ın da iyi bir takım kurmasına rağmen-Kranjcar takviyesi çok önemliydi- yavaş yavaş aşağılara doğru ineceğini söylemiştim.İlk 4'ü zorlayabilirler ama araya girebileceklerini sanmıyorum.

*Üstteki satırları yazarken Arsenal'in toparlanacağını hesaba katıyorum.Fakat böyle giderlerse değil Tottenham,Aston Villa dahi onlarla mücadele edebilecek konuma gelebilir.Aslında lige iyi başlamışlardı ama görünen o ki eksikler yeni yeni ortaya çıkıyor.Özellikle Manchester City'e,4-2 lik bir skorla mağlup olmanın affedilebilecek bir tarafı yok.Van Persie,Arshavin ve Fabregas'a çok iş düşecek bundan sonra.

*Birmingham derbisini izleyebildim ve edindiğim intiba Alex McLeish'inki ile aynı:Birmingham EPL'de herkesle baş edebilecek kuvvette gerçekten.Belki de derbi maç olması sebebindendir,Birminghamlılar inanılmaz bastılar ve oyunun çoğu bölümünde iyi oynayan taraf onlar oldu.Golü de bir duran toptan yediler.Agbonlahor yine canlarını yaktı.Villa cephesinde değişen bir şey yok,yine iddialılar.Ancak bu sene de ilk 6 yeterli gözüküyor onlar için.Birmingham ise ilerleyen haftalarda daha fazla puan alacaktır.Özellikle Gary O'Connor ve Sebastian Larsson dikkat edilmesi gereken isimler.

*Liverpool ligin en yerel takımı Burnley'i Benayoun'un 3 ve Kuyt'ın golleriyle 4-0 mağlup etti.İşler yavaş yavaş da olsa yoluna girecektir.Ve çoğu Liverpool hakkındaki umutsuz düşüncelerin aksine hala şampiyonluk adaylarından biri olduğu kanısındayım Liverpool'un.Tabii henüz çok erken.Belki de desteklediğim takım olmasından kaynaklanıyor ama Gerrard ve Carragher'ın olduğu her yerde umut vardır...

*Öte yandan Burnley'nin de ligde kalmasını istiyorum.Dilerim bunu başarabilirler.

*Manchester City "zamana ihtiyaç var" klişesinin doğruluğunu gösterdi bize.Haftalar geçtikçe iyiye gidiyorlar.İyi bir Adebayor,Tevez ve Robinho üçlüsünü kolay kolay kimse tutamaz.Üstelik Bellamy'nin yeni transferlerin gölgesinde kalmaktan sıkılmış gibi bir hali var.Her hafta kendine ilk 11'de yer buluyor.Bundan iki sene önce sanırım Kalli döneminde Kadıköy'deki Fenerbahçe-Galatasaray maçında Kalli'nin Sabri'yi orta sahanın ortasına çekmesi üzerine Uğur Meleke bir kanalda "Shaun Wright Phillips'in ortada oynaması gibi bir şey..." türünde bir açıklama yapmıştı.Aradan geçen 2 senede Shaun Wright'ın bir orta alan topçusu olabildiği gerçeğiyle karşı karşıyayız.Üstelik babası Ian Wright'ın efsaneleştiği kulüp Arsenal'e 2 gol attı.

*Portsmouth'un hala puanı yok ve belki de puan alabilecekleri 3-5 takımdan biriydi Bolton.Gollü bir maçtı ve 3-2 kaybetti Portdmouth.5 maçta 5 yenilgi.Kranjcar'ı da kaybettiler...Bolton hiç bir zaman küçümsenemez ama bu sene zayıf oldukları bir gerçek.

*Chelsea yine son dakikada güldü...Tek kale oynadılar gerçi ama bir gün o top son dakikada girmezse?Stoke City golü erken buldu,sakatlıklar yaşadı ve kaleci Sorensen oyundan çıkmak zorunda kaldı.Chelsea'ye karşı golü erken bulmak da bir dezavantaj oluyor,sonra ister istemez kapanmak zorunda kalıyorsunuz.Tüm bu olumsuzluklara rağmen yine de iyi mücadele ettiler.

*Sunderland bu sene ligin en iyi takımlarından olur demiştim.Sağolsunlar beni utandırmıyorlar şimdilik.Darren Bent,Fraizer Campbell arkalarında Lorik Cana ve Lee Cattermole kanatlarda Kieran Richardson ve Andy Reid...Gerçekten çok iyi bir takım olmuş.

*Açıkçası Wigan'ın bu kadar direnebileceğini beklemiyordum.West Ham'ı da yendiler.West Ham'da kötü gidiş sürüyor.

*Belki de haftanın en heyecanlı karşılaşması Fulham-Everton maçıydı.Fulham'ın sempati duyduğum bir takım olmasından mıdır bilmiyorum ama oynadıkları futbolu çok beğeniyorum.Bugün de öyle oldu.0-1 yenik duruma düştüler ama oyundan hiç kopmadılar ve Konchesky ve Duff'ın harika golüyle 2-1 aldılar maçı.Fulham yine büyük bir sürpriz yapıp üst sıralara oynayabilir.Şu ana kadar aldıkları sonuçlar kötüydü ama dediğim gibi çok güzel bir futbol oynuyorlar.Özellikle Dempsey ve Duff muhteşemdiler ki ikisi bir arada oynadılar.Duff'ı Blackburn'deki yıllarından sonra ilk kez bu kadar hırslı gördüm.

1 yorum:

Volkan dedi ki...

EPL takımlarının kadroları ve ilk 11'leri ağırlıklı olarak AB üyesi ülkelerin oyuncularından oluştuğu için, araya kaynayan az sayıdaki İngiliz (Britanyalı değil ama) oyuncu ister istemez, takımlarının sembol oyuncusuna dönüşüyorlar. (Terry, Lampard, Gerrard bunun dışında tuttuğum oyuncular)City de, kadro olarak uluslararası bir kimlik kazandıkça, Shaun Wright P. takımın demirbaşı olarak, gittikçe bahsettiğim "sembol oyuncu"ya doğru evrilmekte, İan Wright'ın oğlu olduğunu bilmiyordum, öyleyse baba-oğul'un aynı ligde iki büyük klüpte sembol oyuncu olması eşine az rastlanır bir durum. (ilginçtir baba-oğullar genelde aynı takımları tercih ediyorlar, herhalde adam kayırmaca futbolda da işliyor az biraz )