6.10.2009

Ben Fatih Tekke'yi İzlemek İstiyorum!


Sayın Fatih Terim,

Ben vergisini veren, hatta zorunlu askeri hizmetini bile yapmış bir vatandaşım. Size milli takımlar teknik direktörlüğü görevi verildiği zaman, size ulusal takımda kimlerin oynayıp kimlerin oynamayacağına karar verme hakkı da teslim edilmiş oldu. Bu hak, işinizi doğru dürüst yapmanız için verilmiş bir hak ve şahsen bu hakkın yersiz bir şekilde eleştirilmesini doğru bulmuyorum. Sizin kararlarınıza her ne kadar saygım olsa da, anlamadığım bazı hususlar var. Aldığınız para, bizim gibilerden sağlanan vergilerden geldiği için, kendimi dolaylı yoldan da olsa sizin işvereniniz olarak görüyorum ve kafamdaki bazı soruların netleşmesini istiyorum.

Bana lütfen, Fatih Tekke'nin milli takımdan aforoz edilişinin sebeplerini açıklar mısınız? Türkiye Cumhuriyeti pasaportu taşıyan en iyi golcümüz, kariyeri ve becerileriyle zıt bir milli takım kariyeri olan Fatih Tekke, niye ısrarla ve inatla aday kadronuza seçilmemektedir? Sizden onu takımın yıldızı, evrenin merkezi, derdimizin dermanı yapın demiyoruz; zaten Rusya'daki maçlarını takip etme şansımız pek olmuyor, bari milli maçlarda biraz izleme şansımız olsun. Gökhan'a tanıdığınız şansın yarısını verseniz, Gökhan'ın atamayacağı kadar çok gol atacağına eminim. Hem bu sayede, takımımızda Semih'in üzerine binmiş olan "gerçek golcü" rolünden bir parça çalarak, bu oyuncuyu da rahatlatacağına inanıyorum. Yaşı konusunda da bir problemin olduğunu sanmıyorum çünkü Ceyhun ve Yusuf gibi daha yaşlı oyuncuları kadronuzda görüyoruz. Eğer probleminiz özelse onu bilemem, fakat kişiler arasındaki özel problemlerden milli takımlar şekilleniyorsa, sizden ricam bir daha profesyonel kelimesine fazla vurgu yapmamanız, zira nasıl desem biraz "ironik" oluyor.

Saygılarımla,
Volkan

P.S. Acım o kadar fazla ki, ne zaman FM'de yeni oyun açsam, ilk aldığım oyuncu Fatih Tekke oluyor. Reva mı bana yapılanlar?

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Güzel yazı sonuna kadar haklısın ancak, "Ben vergisini veren, hatta zorunlu askeri hizmetini bile yapmış bir vatandaşım.."

Askerliğini yapmasaydın yazamayacak mıydın bu yazıyı anlamadım.

Şöyle bir şey paylaşılmış birde
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=14393303

Volkan dedi ki...

Askerlik burada "ben vatandaş olarak üzerime düşen zorunlulukları yapıyorum" vurgusunu arttırmak için kurulmuştur.

Askerlik yapmasaydım da bu yazıyı yazardım merak etmeyin...

Askerlik ile ilgili fikirlerim de halkı askerlikten soğutmak suçuna sebep vermesin diye burada paylaşılmamaktadır.

Volkan dedi ki...

Önemli Ek!

Adsız arkadaşın görderdiği linkte anlatılanlar gibi olayların gelişmediğini umuyorum.

Eğer böyle bir şaka hadisesine kurban gitmişse, değil Fatih Tekke, bizim de bu milli takımdan çok çekeceğimiz var.

Benim gönlüm hala Terim'in, Türkiye'nin en başarılı teknik direktörü olarak, bu tarz şakaları alçakgönüllüklükle kaldıracağına inanmak istiyor. Çocuğu olacak yaştaki oyuncularla bu tarz diyaloglara girmesi demek, özgüven ve otoritesini tamamen kaybettiğini gösterir ki bu da Fatih Terim'in sonu demektir.

Adem dedi ki...

Artık zihnimin bu işlerle ilgilenen kısmı -ki sırf bu işe ayırdığım bir bölümü var beynimin, o kadar uyuz oldum terim'e- zıvanadan çıktı. etraflıca ve son kez bir yazı yazıp bu sorunun cevabını isteyeceğim. Acaba bu konuya değinen var mı diye arattım yazmadan önce, kalemine sağlık. Fatih Terim o olayın yaşandığını doğruladı. Son katıldığı programda, sanıyorum Ntv'deydi, soruları kaçamak olarak yanıtladı. Performansına değindi Fatih'in, sakatlıktan yeni çıktı zaten falan dedi. Geçiştirdi konuyu. of...