6.10.2009

Bir Hıncal Klasiği



Ve sonunda Hıncal Uluç beklenen açıklamasını yaptı. Yazılarında Fatih Terim, Lucescu, Feldkamp, Skibbe, Bülent Korkmaz gibi hocaları bu işi bilmemekle suçlayarak, derhal Galatasaray'dan gönderilmeleri gerektiğini savunan Hıncal Uluç bugün de Rijkaard'a vermiş veriştirmis. Bugünkü yazısının başlığı "GO HOME RİJKAARD!!!".

Hıncal'in yazısından bazı bölümler:

"...Ya Rijkaard futbolu bilmiyor, ya da Türkiye'yi ve Galatasaray'ı ciddiye almıyor.. Avrupa'da iş bulamadı ya, boşluğu doldurmak için bir iki yıl oyalanmaya gelmiş..."

"...Rakip eşek değil çözdü seni.. Seyirci eşek değil, sen önüne ne koyarsan onunla otlasın!... Yahu sen başka şey bilmez misin?. Aklın başka şeye basmaz mı?.. Hadi maç içinde taktik değiştirmeyi beceremiyorsun, ya da cesaret edemiyorsun.. Bir maçtan ötekine başka şey düşünmekten de aciz misin?.
Sen nasıl Hocasın Rijkaard?.. Bak "Sen nasıl Büyük Hocasın" bile demiyorum.. "Sen nasıl hocasın?.."
Takımı telefonla Hollanda'dan yönetsen, bugünkünden farklı mı olurdu durum, madem ayni 'Ezber' e devam edilecek. Niye zahmet ettin buralara?..
Senin bu ezber, aptal ve korkak taktiğini tercümanın uygulardı, nasılsa..
Korkak ya, Rijkaard.. Korkak..."


Aslında bütün bu açıklamaları yorumsuz verecektim ama birkaç şey söylemeden edemeyeceğim. Öncelikle Fenerbahçeli olmama rağmen Hıncal Uluç'a sadece PES diyorum. Rijkaard sanırım Türkiye'ye gelmiş geçmiş en kariyerli spor adamıdır, buna hem futbolculuğunu hem teknik direktörlüğünü ekleyebiliriz.

Adam futbolun her arenasında en büyük başarıları elde etmis. Onun futbol bilgisini sorgulamak Hıncal Uluç'a mı düştü? Madem Rijkaard'in teknik direktörlüğünü bu kadar beğenmiyor, kendisi bir hoca önersin de tüm kamuoyu rahat etsin! Ben şimdiye kadar Hıncal'in beğendiği bir teknik adam görmedim zaten.

Galatasaray yönetimi Rijkaard'i Türkiye'ye getirmeden önce çok uzun süreli bir anlaşma önermeliydi. Mesela 3-4 yıllık.
Bu sezon alınan sonuçlar ne olursa olsun bu anlaşmaya uyup, Rijkaard'a kafasındaki futbol mantalitesini Galatasaray'a oturtmak için zaman tanınmalı. Adam sihirbaz değil ki hemen 3-4 maçta futbol felsefesini futbolculara aşılayabilsin.

Rijkaard hoca olarak belirlendikten sonra Galatasaray yanılmıyorsam sadece Keita, Elano ve Mustafa Sarp'i transfer etti. Yani Rijkaard kendi istediği ancak 3 futbolcuyla çalışma şansını yakaladı şimdiye kadar. Onun dışında geçen seneden kalan mevcut kadroyla bir takım yaratmaya çalışıyor.

Rijkaard'a bu sezon alınan sonuçlar ne olursa olsun sabredilmeli, ondan Türk futbolunun öğreneceği çok şeyler var. Artık İngiltere'deki Ferguson, Wenger örneklerini vermekten sıkıldık ama biraz istikrara ihtiyacı var futbolumuzun. İstikrar için de iyi bir teknik direktör bulacaksın onla uzun süre devam edeceksin. Bunun için Rijkaard'den daha iyi kimi bulacaksın Hıncal Uluç????

4 yorum:

Volkan dedi ki...

Hıncal Uluç sanrısı...

Hıncal Bey'de garip bir rahatsızlık oldugunu dusunuyorum. Gundemdeki populer konularla ilgili herkes ne diyeceğini cok merak ediyor sanıyor, ama aslında dusundugu kadar buyuk bir kitle onu takip etmiyor. O da popülerliğini son sözü Hıncal söylemeli düsturu ile acıkcası sacmalayarak korumaya calisiyor.


Ayni hataya Ahmet Cakar da sık sık dusuyor.

"Rıjkaard adam degil" dememek icin kendini zor tuttugunu dusunuyorum.

Peki siz nesiniz sevgili yorumcular?

Oğuz Öztürk dedi ki...

Hıcal Uluç Frank giderse Galatasaray'ın başına getirilmeli mutlaka

kaiowas dedi ki...

Oncelikle Rijkaard kariyerli bir hoca degil. Hoca olarak sadece 4 isi oldu bugune kadar (kariyerli hoca mesela Hiddink olabilir) ve galatasaraya seviye olarak en yakin Rotterdami calistirdi. (Barcelona'nin GSye daha yakin oldugunu dusunuyorsaniz hayal kurmaya devam edin) o sene de ligi 17. bitirdi ve kovuldu. Onun disinda Hollanda milli takimi ve Barça maceralari var, ki sadece yildizlarla calisiliyor bu durumlarda. TRye gelen her yabanci hoca gibi sabir ve rahat birakilmaya ihtiyaci var, birakin adam isini yapsin yahu... Hincal da su anda yazilabilecek en manyak seyi yazicam diye dusunuyor yazmaya otururken bence. E unlu kaliyor iste boylece, onu hala ciddiye alanlarda hata.

Bolat dedi ki...

Hincal Uluc'ta narsistik kisilik bozuklugu var. Volkan'in bahsettigi garip rahatsizlik da bu kisilik bozuklugu saniyorum.

Bu insanlar, dünyanin kendileri etrafinda döndügünü düsünür, her seyin en iyisini onlar bildikleri gibi en kücük bir elestire de tahammülleri olmaz. Dikkatlerin üzerinde olmasi ve söyledikleri herseyin cok degerli oldugunu düsünmeleri bu tiplerin yine en bariz özellikleridir. Bundan dolayidir ki, Hincal Uluc bu aciklamalari sikca yapmaktadir. Cünkü onun inanci, o kendisine asik oldugu icin söylediklerinin aynen kendisine oldugu kadar baskalarina da carpici ve degerli geldigi yönündedir...

Bunlarin hepsi bilinen seyler zaten. Beni Hincal örneginde rahatsiz eden, "Rijkaard'in B plani yok" elestirisinden dolayi aslinda meseleye analitik yaklasmaya calisan Ridvan'a demedigini birakmayan Galatasarayli bloglarinin Hincal karsisindaki sessizlikleri ve ortaya koyduklari ikiyüzlülüktür...