14.11.2009

1. Geleneksel Stad Temizliği

Demirören yönetimi, "tribünleri temizleyeceklerini" söylerken sanırım bundan bahsediyordu. Beşiktaş tribünlerinden 36 kişiye -ki Alen gibi isimler de buna dahilmiş- bir yıl maçlardan men cezası geldi. Aslında çok da şaşırtıcı bir durum değil, hem maça yönetimlerden nemalandığın biletlerle git, hem de sana arka çıkan yönetime tribünden sözlü saldırı başlat! Bu olay, taraftar ile yönetim arasındaki bir olay değildir, olayı bu noktaya çekmeye çalışan çarşı sempatizanları mutlaka olacaktır, olay bir grup paralı askerin patronlarına isyan etmesi, ya da savaşta taraf değiştirmesidir, Demirören çok hata yapan biri olsa da aptal biri değildir, 30-40 adam gidince tribünlerin bir andan ona döneceğini sanmaz, iktidarının son günlerindeki insanların yapmaya bayıldığı, kendilerine kendilerini tasdik amaçlı yapılan haraketler sınıfındandır bu, akşam yatmadan önce "ulan ne başkanım ama, tak aradım komiseri, içeri aldı hepsini" deme lüksünü vermesidir.

2010 başındaki kongrede herşey meydana çıkacak, BJK üyelerinin klübe gelip oy haklarıyla gerçekten ne düşündüklerini söylemenin zamanı gelmiştir, bu seçimler tarihi önem arz etmekle beraber aynı zamanda camia için temize çıkma zamanıdır.

Merak ediyorum, bu 36 adam arasında, geçen sezon taraftar yürüyüşü sonrası polisten dayak yiyen Beşiktaşlıların hakkını savunmak yerine, kuyruğu kıstırılmış köpek misali ertesi gün polise etek öpmeye gidenler var mıydı?

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Vardı.(bkz. Alen Markaryan)