25.11.2009

Fenerbahçe - Honved Maçında Şike İddiaları


"Kasım Ayı, Şike Ayı" dedik, ortalık yavaş yavaş şenlenmeye başladı. Uluslararası şike operasyonu -ucundan olsa da- bizim büyüklere bulaşmaya başladı. Fenerbahçe - Honved arasında oynanan Avrupa Ligi maçında Honved'in şike yaptığı ortaya çıktı. Maçı Fenerbahçe 5-1 gibi farklı bir skorla kazanmıştı.

İddialar şimdilik Fenerbahçe'nin olayla bir ilgisi olmadığı yönünde, herhalde Honved'e gol bahsi için bolca yemesi tembihlendi, Honvedliler de bunu başarıyla yerine getirdiler.

Şimdilik şike iddiaları bizim takımların etrafından dolanıyor, UEFA'nın elinde Türkiye'de de oynanan bazı maçların dosyaları olduğunu biliyoruz fakat soruşturmalar devam ettiği için net bir şey ortaya çıkmış değil.

Honved'e ise üzüldüm, Kocsis ve Puskas gibi oyuncuları çıkaran, "Büyük Macaristan" futbol takımının bel kemiği Honved'in içine düştüğü hal gerçekten üzücü. Takımın Amerikalı sahibi George Hemingway'in olaylarla bir ilgisi var mı bilinmez, fakat herhangi bir ilgisi çıkması durumunda ikinci bir "Tapie" * vakası yaşanabilir.

Bakalım bizim liglerdeki maçlar ne zaman patlayacak?

* Bernard Tapie, Olimpique Marseille'in 1986-94 yılları arasındaki başkanı. Takıma lig şampiyonluğu ve Fransa'ya ilk şampiyon klüpler şampiyonluğunu kazandırdı. Fakat ligde yaptığı şike ortaya çıkınca (Valenciennes Maçı), Marseille şampiyonluğundan oldu, Avrupa kupasını elinde tutabildi. Finansal sıkıntılardan dolayı da federasyon tarafından 2. lige düşürüldü. O. Marseille bir daha asla Papinli kadrosunun günlerine geri dönemedi.

0 yorum: