24.11.2009

the Guardian'da Mesut Özil Yazısı


En iyi futbol bloglarından biri olan the Guardian Sport Blog'da, güzel bir Mesut Özil yazısı yayınlandı. Son maçta (Freiburg), takımının 6-0'lık galibiyetine 1 gol 4 assist ile katkısı bulunan Özil için, yazıda Bundesliga'nın en iyi oyuncusu olduğu iddia ediliyor. Özil'in oynanan 12 maçta 6 gol ve 9 assisti bulunması bu iddiayı doğrular nitelikte.

Yazıdan göze çarpan bazı noktalar ise şunlar:
* "Çocukken herkes gibi ben de Zidane'nın hareketlerini yapmaya çalışırdım, bunları diğerlerine göre daha kolay becerdiğimi gördüm" diyor Mesut, ayrıca kendisini "tekniğimi Türk tarafımdan, disiplini ise Alman tarafımdan" aldım diyecek kadar da iki tarafa da ait hissediyor.
* Santra öncesi Kuran'dan ayetler okumasından bahsediliyor. Bizim için çok ilginç olmayan bu detay anlaşılan ülkesinde ciddi müslüman nüfus sahibi İngilizler için hala ilginç bir detay.
* Wenger'in takipte olduğundan bahsetmişler. Gerçi 21 yaşındaki Mesut, Wenger standartlarına göre kartlaşmış durumda ve Arsenal'ın pek ödemeye yanaşmayacağı bir bonservisi var. Ayrıca her yetenekli Alman oyuncu gibi adı Bayern Münih ile anılıyor; Ribery'nin olası transferinde (artık gitsin de biz de kurtulalım bu bitmeyen dedikodulardan), Bayern'in yerine düşündüğü ilk isim Özil imiş.

Yazının tamamı burada, vaktiniz varsa okuyun derim. Türk asıllı olmasının ötesinde, burnu büyük İngilizlerin, Almanya'dan bir oyuncuyu beğenmeleri gerçekten çok ilginç bir durum. Almanlar, futbol ekolü olarak İngiltere'de en zayıf temsil edilen ülkelerden biri, belki bu yazıyla gözler Özil'e ve Bundesliga'ya kayar, zira Almanlar futbolda büyük bir değişim yaşıyorlar, yakında bunun patlaması olur merak etmeyin.

Keşke Türkiye'de oynasa diyeceğim ama artık çok geç, Mehmet Scholl gibi Özil'i de Almanlar kaptırmadı, bize yine "en iyi ikinciler" kaldı.

Fotoğraf: The Guardian Blog'undan alınmıştır.
Yazıyı bulup bizimle paylaşan Can'a teşekkürler, gözümüzden kaçmıştı...

0 yorum: