16.11.2009

Trabzon gururla sunar: "1461 Trabzon" futbol takımı



Karadenizspor'un adı 1461 Trabzon olarak değiştirilmiş. Karadenizspor (eski adıyla), Trabzonspor pilot takımlarından biri.

Haberi yorumsuz olarak veriyorum:
Trabzonspor’un İkinci Ligdeki ara takımı Karadenizspor’un adı bir süredir yönetim ile Değirmenderespor’un eski Başkanı Serkan Kılıç arasında itilaf konusu olurken, bu olay yapılan anlaşmada olduğu gibi dün yapılan kongre ile değiştirildi. Bu yönde Karadenizspor dün yaptığı kongre ile adını Osmanlı’nın Cihan Padişahı Fatih Sultan Mehmet’in Trabzon’u fethettiği 1461 yılının Trabzon’un merkez takımında yaşatılması için ‘1461 Trabzon’ olarak değiştirildi. Böylece Kılıç’ın büyük hayali gerçekleşirken, bu yönde Bordo-Mavili yönetimde 1.5 yıl sonrada olsa anlaşmanın gereğini yerine getirmiş oldu. Bu sezon Karadenizspor ismi ile mücadele edecek. Yeni sezonda ise 1461 Trabzon’ yoluna devam edecek. Kulüp başkanı Hüyen Örs, Karadenizspor adı adlında bir çok takım var. Bu nedenle bizde Karadenizspor adını 1461 Trabzon olarak değiştirdik. Ancak bu ismi yeni sezonda kullanacağız. Bu sezon maçlarımızı Karadenizspor adı adlında oynayacağız” şeklinde konuştu.

Haber Günebakış websitesinden alınmıştır.

2 yorum:

Kerem dedi ki...

1860 Munich'den sonra bizimde boyle bir takimimiz oldu sonunda. Fakat 1860 adamlarin kurulus tarihi,1461 Trabzon'un fethi. Bravo!

Gökçe dedi ki...

benim ilgimi ceken 14"61" kismi oldu. plaka 61 fetih 61 Gokdeniz Karadeniz 61...

Yoksa?