26.11.2009

Türk Futbolu'nda Mahalle Baskısı ve Kavram Karmaşası



Radikal'in başlığı şöyle: "Dünyanın tek profosyenel kadın külüp başkanı 'Mahalle baskısı'na dayanamadı." Takımı olmayan şehir Tunceli'den sonra dünyaya bir ilki daha yaşatmışız da haberimiz yokmuş.

Ağustos ayında 2. Lig 3. Grup'ta oynayan Çankırı Belediyespor'a başkan olarak Sevda Karaali Şireci seçilmiş. Fakat en son gelinen süreçte Şireci İddaa gelirlerine dahil olamamalarının sebebini mahalle baskısına bağlayarak istifa etmiş. Şireci başarılı bir iş insanı ve girişimci. Fakat mahalle baskısını bu açıklamalarında hangi bağlamda kullanmış anlayamadım. Gördüğüm kadarıyla olayın sokaktaki insanla hiç bir alakası yok. Daha çok bir rant paylaşım sorunu gibi gözüküyor. İlginç bir detay ise Şireci'nin daha önce AKP'nin Çankırı Belediye Başkan aday adayı olması. Önemli bir konsepti alıp içini boşaltmanın en iyi örneklerinden biri olmalı.

4 yorum:

Enes Özbey dedi ki...

Basel ve Rayo Vallecano kuluplerinin baskanlari da bayan bildigim kadari ile. Yani dunyanin tek kadin baskani degil istifa eden hanim

Manusal dedi ki...

Mahalle baskısı dediği şey şu eski yöneticilerden ki bunların cinsi erkek kendisi istenmiyor.Çeşitli dala veralar dönüyormuş bildiğim kadarıyla...

Kerem dedi ki...

Sagol Enes bilgi icin. Radikal'in yalancisiyim ben.

Kerem dedi ki...

sevgili manu,
evet bir takim dalaverelerin dondugu kesin ama bunun ne kadari mahalle baskisi ne kadari cikar kavgasi emin degilim. Zaten yeterince detay da verilmiyor haberde.