7.12.2009

Aziz Yıldırım'a Rağmen Fenerbahçe Lider Değil!

Turkcell Süperlig'i sürprizini bu haftaya sakladı; olasılıklar içinden en olmazı oldu ve Kayseri bu haftalığına liderliği kaptı. Kayseri liderliğe otururken, ligin ne en fazla galibiyet alan takımı, en fazla gol atanı ya da en az gol yiyeni oldu. Fakat hepsinin toplamında diğerlerinden daha iyi bir performans gösterdi.

Büyük takımlar liderliklerini kaybederken, ligimizin klasiği olan hakemlere saldırı da bsşladı. Niyetim yanlış kararları ya da kötü hakem performanslarını savunmak değil fakat özellikle GS ve FB cephesinden bakınca hakemlere saldırmak ve suçu sadece onların üzerine atmak, durumu biraz küçümsemek olmuyor mu? Yoksa açık ara şampiyonluk mücadelesi vermesi planlanan "old firm", işler istedikleri gibi gitmeyince mızıkçılığa mı başladılar?

Şimdiden başladılar "Bu lig, bu hakemlerle yürümez." makamında çalmaya, hatta Aziz Yıldırım klüpler birliğindeki sembolik başkanlığından da istifa etti olayları protesto etmek için. Bu lig Aziz Yıldırım'a rağmen yürüyor, niye bir kaç hakemin kötü oyunu yüzünden düzen bozulsun ki? Yoksa ortada üstü örtülemeyen daha büyük bir kriz var da, Aziz Yıldırım ve zevatı suçu üstlenecek enayi mi arıyor?

Rıdvan Dilmen geçen günlerde güzel bir tespitte bulunmuştu: Fenerbahçe'de, kendi kimliğinden gelen, çalışmasam da başarı benim anlayışı var. Açıkçası benim futboldan anlamaya başladığım dönemlerde hiç olmayan bir durumdu. Fakat Ali Şen ile başlayan ve Aziz Yıldırım ile katmerlenen bir "Fenerbahçe Cumhuriyeti" anlayışı var ki, futbolumuzdaki takımları Fenerbahçe ve diğerleri olarak gören, garip bir şovenist tezahürü ifade ediyor. Halbuki benim bildiğim şampiyonluk hakedenindir ve çoğu zaman da olaylar -hakemlere rağmen- bu şekilde gelişir. Fenerbahçe de, 8 maçta 24 puan kazanarak 34 maçlık ligde şampiyonluğun garanti olduğuna kör gibi inanacağına, "niye 8. haftadan sonrası kabus gibi geçti"ye kafa yorsa belki de çok daha olumlu işlere imza atacak.

Fakat hakemlere saldırmak kolay değil mi arkadaşlar?






1 yorum:

SirEvo dedi ki...

En kolayı.. :)