23.12.2009

İlk Yarının Hayal Kırıklığı: Sercan Yıldırım


Bu sezon büyük patlama yapması beklenen ve uğruna milyonlarca dolar reddedilen Sercan, bence bu sezonun ilk yarısının en büyük hayal kırıklığı oldu. Sercan 12 maçta oynamış. Sadece 2 gol atabilmiş ve asisti yok. Bursaspor'un bu kadar başarılı olduğu bir sezonda Sercan'ın etkisiz kalmasının sebebi ne olabilir merak ediyorum. Sercan abartılmış bir oyuncu mu? Daha gelişmeye mi ihtiyacı var? Yoksa sadece şannsız bir sezon mu geçiriyor? Bursa'yı ve Sercan'ı takip eden varsa ve bizi aydınlatabilirlerse sevinirim.


8 yorum:

Volkan dedi ki...

Bursaspor analizimde ne yazmıştım? Ligin en çok gol atan 2. takımı olmalarına rağmen, gol krallğında yarışan adamları yok. Takımda herkes gol atıyor. Atabilecek kapasiteye de sahip. Kanat oyuncular, Ergiç, Batalla ve gerekirse defanstan çıkan Zapo, Omer ve penaltılarda kaleci Ivankov.
Sercan başarısız değil bence, Bursanın oyun yapısı geçen seneye göre değişti; takımda gol atabilen oyuncu sayısı arttı, Sercan öyle müthiş bitirici vuruşları olan bir striker değil, bir sezonu 10-15 golde bitirebilecek bir forvet oyuncusu. Fakat pozisyon yaratıyor, tekniği ve driblingleri iyi, assist'i pas olarak yapmasa bile açtığı alandan diğer oyunculara pozisyon yaratıyor.

Volkan dedi ki...

Kayseri ile karıştırmamak lazım Bursayı. Kayseri'de hala türkiyede etkisi süren Lucescu futbolunun uzantısı olan "sert defans-akışkan forvet" sistemini kullanıyor. İlerdeki birkaç oyuncuya daha fazla serbestlik veriyor, bunlar da ilerdeki pivot Makakulaya topları servis ediyorlar. Kayserinin bir avantajı Ömer ve Furkan gibi genç yeteneklere sahip olması, Makakula'nın formu ne kadar sürer bilemeyiz, fakat Kayserinin forvet hattında gol atabilecek birileri daima olacak gibi..

Kerem dedi ki...

Gol vuruslarini cok gelistirmesi lazim. Kosulari onemli ama asistlerde sifir cekmesine mazeret degil. Takim gol atiyor da olsa bir forvetin koca bir devre sadece 2 gol atabilmesi basarisizliktir. Bursa'nin basarisiyla alakasi yok bunun. Sercan'in transfer piyasasindaki degerinin de dusecegini dusunuyorum bu performansini devam ettirirse.

Fatih dedi ki...

sercan uzunca bir sure sakatti sanirim ve su son birkac macta ilk 11 cikmaya basladi. sakatliginin etkilerini yeni yeni atmaya calisiyor ve ikinci yarida daha iyi olacagini dusunuyorum.

ayrica denildigi gibi bursa'nin oyun tarzi da gecen seney gore degisti, simdi sercan'in da yer alabilecegi bir duruma getirmek istiyor ertugrul saglam ve bunun icin de batalla'yi yedege cekti sercan'a yer acmak ve onun normale donmesini saglamak icin.

Olympian dedi ki...

herkesin gol atabildigi bir sistem var diye sercan in gol atmamasi ne demek onu anlamadim. herkes atiyorsa, o da atsin iste.

Kerem dedi ki...

Fatih, bilgilendirme icin tesekkurler. Umarim Sercan ikinci yarida cok daha iyi olur. Cunku izlemekten oldukca keyif alinan bir oyuncu.

neer dedi ki...

Bu arada tisortteki yazi? Timsahlar Avrupa karsiti mi? Edirne'de haraç mi kesiolar?

Volkan dedi ki...

Nehir....
Doğru tespit valla... HAhaa...

Avrupanın yolunu kesen timsahlar...