25.12.2009

Önder Satış Listesinde: Savunma Sallanıyor


Devre arasının ilk transfer heyecanı Önder oldu. Uzun zamandır Fenerbahçe forması giyen fakat hiç bir zaman tam anlamıyla ilk 11'i zorlayamayan Önder sonunda satış listesine konuldu. Önder aslında çok iyi bir yedek ve bir çok Anadolu takımında direk 11 oynayacak bir defans oyuncusu. Fakat geçtiğimiz ay yaşanan 'kaza' ve sakatlanma hadisesi onun Fenerbahçe'deki geleceğini tamamen kararttı.

Transfer açılımı yapması beklenen Fenerbahçe'de ilginç bir karar olarak göze çarpıyor Önder'in gönderilmesi. Hatta bazıları Kazım'ın da sırada olduğunu söylüyor ki, Daum'u ve Aziz Yıldırımı yıllardır seyreden bir sporsever olarak buna pek şaşırmam. Fakat özellikle Önder'in gönderilmesi Fenerbahçe defansında problem yaratacak gibi gözüküyor. Takımdaki bol ortasaha alternatiflerinin yanında savunma fakirliği yadsınamaz derecelerde. Lugano ve Bilica'nın cezalı ve sakat olacağı maçlarda, ki bunun gerçekleşme olasılığı çok fazla, defansta neredeyse hiç bir yetkin oyuncu yok. Daum Bekir'e defansın ortasında güvenmediğini şu ana kadar ki kararlarıyla göstermiş durumda. Belki Joker Deniz'den medet bulunacak kim bilir?

Daum hücuma yonelik bir transfer istese de savunmayı göz ardı etmemesi kadro derinliği açısından isabetli olur. Tabi devre arasında nerden iyi bek alınır ondan emin değilim. Bu arada Önder'e yurt içinden ve dışından talipler varmış. Fenerbahçeli futbolcuların emekli olmadan gitmeyi en çok sevdikleri takım olan Beşiktaş'tan Önder için bir teklif gelmesi şaşırtmaz, ama Galatasaray'ın ona daha çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Tabi Önder'in bonservisi Fenerbahçe'de olduğu için bu takımlara hemen gitmesi imkan dahilinde değil. Fakat 2010 sezonun başında böyle bir transfere kimse şaşırmasın.

1 yorum:

Volkan dedi ki...

Beşiktaş için gereksiz bir transfer olur. Ocak sonunda kongre olması yüzünden Beşiktaş ara transferde nispeten sessiz kalmayı tercih edecektir.