30.12.2009

Teşekkürler Sergen



Sergen Yalçın A2'deki görevini bırakırken Marmara grubundaki puan tablosu. Naylon staj yaptı, işini zaten ciddiye almıyordu diyenlere sanırım en iyi cevabı takımın başarısı vermekte.

Cumali, Necip, Ali ve Can gibi farklı mevkilerde son derece yetenekli oyunculara sahip A2 takımı sadece Beşiktaş'ın değil Türk futbolunun da geleceği olmakta.

3-1 yendikleri Kasımpaşa maçı sonrasında, genç oyuncular hocalarına bırakmamaları için baskı yapmışlar. Nasıl yapmasınlar ki, şu an kendilerinin top koşturduğu alt yapıdan son 20 yılda çıkan en büyük oyuncunun kanatları altında geleceğin Beşiktaş'ı yaratılıyor, fakat başka sebeplerden ötürü bu güzel ilişki sona ermek zorunda kalıyor.

Olsun, Serpil Hamdi Tüzün'ün öğrencisi olarak Sergen Yalçın, hem hocasına hem de yetiştiği klübe vefa borcunu fazlasıyla ödemiştir. Beşiktaş yönetiminin yapması gereken, bu oyuncuları ucuz takaslarda heba etmeden, A takımın içine monte etmenin yöntemlerini bulmasıdır.

Teşekkürler Sergen Yalçın, saha içinde ve kenarda yaşattıkların için...



7 yorum:

Volkan dedi ki...

Ufak bir not:

Keşke Başkan geçen sene "paf takımla çıkarım" sözünün arkasında dursaymış. A takımdan daha çok puan alacaklarından kuşkum yok...

stalker dedi ki...

"başarılı" payesi vermek bu kadar ucuz olmamalı. zira a2'nin amacı şampiyon olmak filan değildir. a2; oyuncunun gelişimine katkıda bulunmak, onu a takıma hazırlamak için vardır. bjk kadrosu zaten yetenekli gençlerden kurulu, başına kimi koysan maç kazanır. önemli olan o çocukların fizik, teknik, taktik, psikolojik olarak gelişimini sağlamak, onları bir üst seviye futbol için asgari hale getirmektir. allah aşkına sergen mi yaptı/yapacak bunları? ekranlarda cahil cahil yorum yapıp komik duruma düşen sergen... sinan engin cinsinin bir başka örneği sergen... 87li can erdem karşısındaki 92li bebelere leblebi gibi gol atıyor diye onu a takıma hazır zannedenleri kandırır ancak. teknik adamlık mevzubahisse, s.h tüzün'le aynı cümlede yer alması bile düşünülemez. bu kadar kolay değil.

Volkan dedi ki...

Stalker,

Doğru genç takımların amacı başarıdan çok oyuncu yetiştirilmesi olmalı. Fakat bulundukları grupta, Galatasaray ve Bursaspor gibi iki güçlü ekibin de bulunduğunu düşünürsek, eldeki kadrodan şu sonuca varıyorum: çocuklar başarılı olmuştur, ve takım olmuşlardır. Can kaçlı hatırlamıyorum fakat Beşiktaş'ın kadrosu da bildiğim kadarıyla 92-93 doğumlu gençlerin ağırlıkta olduğu bir kadro.

Diyelim ki Sergen'in bir başarısı yok, peki bu kadar yetenekli gencin aynı takımda toplanmasını sağlamak kimin başarısı? Ben buradaki aktörleri merak ediyorum. Sergen'e de bu aktörlerden biri olarak görevini yaptığı için teşekkür ettim, kazandığının "ucuz ve kolay" bir başarı olup olmadığını kariyerinin devamında göreceğiz, şu an için bir şey söylemek istemiyorum.

stalker dedi ki...

"peki bu kadar yetenekli gencin aynı takımda toplanmasını sağlamak kimin başarısı?"

abi yapma gözünü seviym. sergen bu ya. semt semt gezip yetenekli gençleri mi tespit etti sanılıyor? sergen bu döngüdeki payı en az olan kişi. takımın başına pat diye getirildi. zaten en az 2 yıldır bjk altyapısında oynayan gençler bunlar. birkaçının şöhreti almış yürümüş haldeydi hatta. sen sergen'in bu çocuklara bir şey kattığını düşünüyorsan, başka da bir şey demem.

kişisel öngörüm de şu: sergen teknik direktör olarak kariyer filan yapmayacak. kendisi de söyledi geçenlerde; "bu işler çok zor ercan taner".. sergen o kadar çalışıp da kendisini geliştirecek bir adam değil. azim denen nanenin yanından geçmemiş birinden bahsediyoruz. kasmaz, tevede yorumculuk yapar sıcak sıcak, ağzına geleni sallar, 3. cümlesinde 1. cümlesini yalanlar...

Volkan dedi ki...

Bu gerçekten de bir soruydu :)
Yani tamam Sergen bir şey katmamıştır, ya da bazı şeyler katmıştır bilemem de, başka kimlerin rolü var acaba bu işte merak ediyorum...

Aslında altyapıdan oyuncu kalitesi olarak iyi adamlar çıkıyor fakat mental olarak hiç biri profesyonel lig için yeterli değil gibi... Mesela yıllar önce, paf takımda Ali Öztürk'ü izlemiştim, çocuk adeta bir maestro idi, şimdi sanırım 2. ligde bir yerlerde... Batuhan'ın da Beşiktaş kariyeri başlamadan bitecek gibi... Umarım bu cocukların da başına böyle şeyler gelmez.

stalker dedi ki...

:)

volkan, sonuçta bjk altyapısı bu. arama-tarama ekipleri, antrenörleri var. futbol okulları, seçmeleri filan... birileri seçiyor nihayetinde. küçümsenmeyecek bir iş elbette ama önemli olan a takıma her yönüyle hazır oyuncu verebilmek.

fulya projesi çerçevesinde kulübün semtle olan ilişkisini skip atmışsın, çocukları barakalara mahkum etmişsin, ilgisizlik dizboyu... plan-program desen zaten yok. her sene antrenör değiştiriyorsun. getirdiğin adamların futbol görüşü vasat..

yetenek her yerde var. ali kuçik'i izledin mi bilmiyorum, dehşet. fizik olarak zayıf olmasa şimdi koy takımın ileri üçlüsünün sağına, çatır çatır oynar. ama hem çirkef, hem de fizik olarak yaşıtlarının arasından sıyrılacak bir yapıda bile değil. çirkefliğinden ben utandım izlediğim maçlarda. kimse görmüyor mu, uyarmıyor mu.. yaşı da gelmiş 19-20ye. ne olacak ki bu çocuk?

tek adamla olacak iş de değil tabii. organizasyon meselesi. bütünlüklü bakabilen adamların işi bu. yoksa a2'de namağlup şampiyon olsun sergen veya x kişi; ileriye dönük bir kazanç sağlamıyorsa, boştur. ben bizim a2'den birilerinin a takıma çıkacağına inanmıyorum. yd seçilirse, md devam ederse hele... kaldı ki çıkan da serdar özkan olur, bir gıdım ilerleyemez mevcut şartlarda.

Volkan dedi ki...

Stalker,

Evet Ali Kuçik gerçekten çok yetenekli bir oyuncu, Batuhan biraz fazla şişirildiği için biraz arka planda kalmış ama golcü bir oyuncu, söylediklerine kesinlikle katılıyorum.

Yeni yılda 2 kendimce önemli yazı yazacağım, birincisi biraz politik cumartesiye hazır olur herhalde, ikincisi de biraz nostaljik, fulya'yı anlatacağım biraz, benim beşiktaşlı olmamda etken bir yerdir fulya ve beşiktaş'ın kurtarıcısı olarak lanse edilen fulya projesi ile real madrid'in benzer bir hikayeye sahip "ciudad des desportivos" unu kıyaslıcam... söylediklerine genel olarak katıldığım için bu tartışmayı bu konular üzerinden de devam ettirelim diyorum...