1.02.2010

Hos Geldin Ugur - Nerelerdeydin?

 

Ugur Boral'i televizyonda roportaj yaparken gorunce, ne is yapiyorsam birakip dinlemeye basliyorum. Hitabet yetenegi dogustan gelmiyorsa da kendini bu konuda oldukca gelistirdigi kesin. Normalde ortalama bir futbolcunun  roportaj yaparken soylebilecegi bir kac kelime vardir ve kapasite olarak bunlarin otesine gecemez. Ugur futbolcunun konusma kapasitesi yuksek olanlarindan. Buyuk ihtimalle zeka seviyesinin de bir gostergesidir bu, fakat dikkatli olmak lazim. Ne dahi hocalar gordum, iki kelimeyi bir araya getirmekten aciz. Yine de Ugur'un ekrana bir renk kattigi kesin ve bos seyler de soylemiyor.  Bugun mesela mac sonrasinda oda arkadasi Emre Belozoglu'yla hayati tartistiklarindan bahsetti. Emre [cogu insanin dusundugunun aksine] banal, basit bir insan degildir dedi (bu bolumde nedense aklima sevilen seri katil Dexter geldi). Iyi drimpling yaptigimi dusunuyorum dedi. Antremanlarda sag ayagimla sut calisiyorum dedi. Turk futbolculari duygusal oluyor dedi. Oynamadigim zaman uzulmedim desem yalan olur dedi. Guvenildiginizi bilmek guzeldir dedi. Guzel seyler soyledi. Uzun zamandir , belki de hic bir zaman, Fenerbahce formasiyla boyle duzgun ve icten konusan birini gormedim. Ugur'la karsilikli oturup birer soguk bira icsek eminim guzel vakit geciririz diye dusundum.

Ugur'a cok kizarim (tabi o bunu bilmez, tanismiyoruz).  Sikisik savunmalarin uzerine uzerine gidip top kayiplari yaptiginda  cevremden de cok tepki cekmistir.  Ama bos alan buldugunda Turkiye'de ondan iyi sol acik bulmak da zordur. Zaten bu macta gollerini skor 2-1 olduktan sonra atmasi bunun bir gostergesi...Takimda sol acik oynayacak yetenekteki tek oyuncu Ugur... Vederson'la da cok guzel anlasiyorlar. Ugur'un bu sene bu takimda yapacak cok isi olabilir ama tabi bu kendisine bagli. Umarim bugunku Ugur'u ilerleyen haftalarda da seyretmeye devam ederiz.  Roportaja devam.. Yoksa Daum sapkasindan yeni bir sol acik cikaracak!

4 yorum:

sukullaci dedi ki...

uğur formda olsun feneri kimse tutamaz. sağda özer solda uğur olursa o zaman takım alex in ayağına bakmaktanda kurtulur. ama daum büyük ihtimalle topuzu kesmez, uğuruda oynatmaz.

kaiowasss dedi ki...

"Ne dahi hocalar gordum, iki kelimeyi bir araya getirmekten aciz."
kim var mesela, senol gunes'in ilk halleri olur mu?

Kerem dedi ki...

Kai
Aslinda yazarken aklimda akademisyeler vardi ama Senol Gunes cuk oturmus. Bazi insanlar cok sey bilir ama bildiklerini baskasina iletmekte ozurludurler.

Kerem dedi ki...

Topuz gercekten beklenenin altinda performans gosteriyor. Fakat, Ozer gibi cok iyi ara paslar veren bir oyuncunun kanatta oynamasina uzulurum acikcasi.