13.04.2010

"Kupa Fenerbahce Kazanamadigi Icin Izleniyor" Yalani

Ilk once kimin aklina geldi bilmiyorum ama eminim kendini cok zeki zannediyordur. Herkesin agzina dustu cunku bu laf. Meger Turkiye Kupasi'nin tek seyredilme sebebi Fenerbahce'nin yuzyillardir bu kupayi kazanamiyor olmasiymis. Bu mantiga gore bu sene Fenerbahce kupayi kazanirsa (istatistiksel olarak zor tabi) , Turkiye Kupasi katlanip bir sandiga koyulacak.

Kupa maclari dunyanin her yerinde oynaniyor. Hatta Ingiltere gibi bazi garip ulkelerde 2 tane kupa oynaniyor. Kupa maclarinin guzelligi akumulatif ilerleyen ligin yavasligina zit olarak eleme sistemiyle islemesi. Mesela, Fenerbahce Bursaspor serisinin ikinci macinda yasadigim heyecani bana bu sene ligde hic bir mac yasatmadi.

Bunun disinda Manisaspor gibi ligin diplerinde takilmak zorunda kalan takimlarin kupada basarili olabilmesi, kupanin genel cekiciligini daha da arttiriyor. Sonucta "lig uzun bir maraton", genelde en fazla yatirimi yapan, en iyi oyunculari olan kazaniyor. Fakat kupada sans faktoru cok daha onemli. Bireysel hatalarin telafisi yok.  Bu yuzden hic sampiyon olamamis takimlarin kupa sampiyonu oldugunu gorebiliyoruz. 

Evet kupanin surekli degisen sistemi hepimizi rahatsiz ediyor. Bir sekilde yapboz haline getirildi. Bence en guzel sistem sadece eleme usulu eslesmelerin olmasi. Basit ve heyecanli.  Fakat televizyon gelirleri isin icine girdikce, kupa maclari da uzadi da uzuyor. Ama Fenerbahce bu sene kupayi alinca, seyretmeyi birakacak miyiz? Pek sanmiyorum. En azindan takimimiz eleninceye kadar...

2 yorum:

Volkan dedi ki...

kupadan saglanan gelir en cok alt lig takimlarinin isine geliyor
onlarin kazanclarini arttiracak her türlü yola basvurulmali...

Ortega dedi ki...

Şahsen Fenerbahçe kazanamadığı için daha bir heyecanla takip ediyorum her seferinde. Ulan bu kez kazanacak mıyız acaba? gazıyla :D