5.05.2010

Johan Cruijff: Mourinho is a bad example


Barcelona's honorary president Johan Cruyff has blasted Internazionale boss Jose Mourinho. The Dutch legend said he would not have enjoyed playing for the Portuguese manager. "I would not have wanted him as my coach," said Cruyff. "He is a great coach but a bad example. "When you join a certain status, you have more responsibility to win games only. Football is more than the simple result, it is to teach young people behavior and respect." "I'm a bigger fan of coaches like (Frank) Riijkaard, (Barcelona's Pep) Guardiola -- gentlemen. I think this sport is about something more than just winning."

4 yorum:

Volkan dedi ki...

Zaten kendisi aracı oldu Rijkaard'ın Barcelona'nın başına geçmesi için, tam türk tipi bir adam kayırmaca oldu. Yoksa Rijkaard biraz zor görürdü Barça koltuğunu...

Gökçe dedi ki...

pek katilamayacagim kendisine...

ilk once total futbol hikayesinin en buyuk rollerinden birisine sahip oldugu icin boyle konusasini dogal goruyorum ama Inter ilk macta kazanmak icin oynadi 5-6'ya gidebilecek bir macti. Ikincisi kazanmak icin oynamak saldirmak degil o zaman uzak dogu savunma sanatlari diye birsey olmazdi. Hayatta boyle birsey yok. COk romantik bir demec, gercekcilikten uzak.

kaio dedi ki...

Futbolseverlerin cogunun finalde Inter ya da Chelsea'yi gormektense Barça'yi izlemeyi tercih edeceklerini dusunuyorum.

Dejan dedi ki...

Doğru demiş bence. Inter ilk maçta da önce gol yememeye oynadı ama golü bulunca Barça'yı çözdü. Hiçbir zaman oyunu kontrol etmek istemedi. Topu demiyorum, oyunu. Bir takım gol yememeye değil, gol atmaya oynamalı. Defansı sağlama alalım da, bir tane de atarsak ne ala mantığını pek sevmem. Üretmek lazım, tüketmeden önce.

İnandığı adamı takımın başına getirildiği ve iyi bir şeyle sonuçlanmasını sağladı için zaten ona güveniyordur. Orada da sorun olmaması lazım.