3.07.2010

En Sonunda Birileri Gana'ya Dur Dedi...



Bir ahlaksızlığı başka bir ahlaksızlık ile engellemek mübah mıdır? Tartışılacak bir soru, ama bu gece Uruguay buna kendince bir cevap verdi. Gana, her ne kadar yetenekli oyunculardan kurulu bir kadroya sahip olsa da, ortalamanın altında futbolu ile beklenenin ötesinde bir yere gelmişti bu turnuvada... Doğru düzgün ortasaha organizasyonu olmayan, kalecisi amatör takım kalecisinden hallice, hücüm becerisi bireysel yeteneklere ve şansa bağlı Gana takımı, beyaz adamın vicdan muhabesi yüzünden turnuva boyunca hep kayırılmıştı. Allahtan karşılarına  , Latin Amerika'nın en sert takımı Uruguay çıktı da, bu rezilliğe bir son verdiler. 

Doğrudur, Uruguay bu işten temiz sıyrılmadı ama, post-kolonyal sendromdan müzdarip olmayan bizlerin de bir sakin kafayla düşünmesi lazım: takım bile olamayan Gana, yarıfinali hakediyor muydu? 

4 yorum:

Eren dedi ki...

Dünkü korkunç sıkıcı maçtan sonra iki takımın da 2. turda bile oynamayı hakettiğini düşünmüyorum. Uruguay yatsın kalksın düştüğü gruba ve karşılaştığı takımlara dua etsin, Türkiye'nin 2002 fikstürünün biraz daha ballısı.
Defansta biraz Lugano, hücumda Forlan, bireysel yetenekleri dışında hiçbir özelliği olmayan bir takım Uruguay.

Gökçe dedi ki...

Yok artik, ikinizde abartmissiniz gibi... Bu gana takimi Dunya U-20 sampiyonu bildigim kadariyla 2014'de cok fena olacaklardir. Keza Uruguay forveti ise neredeyse Arjantin forveti ayarinda. Dun yikildim zaten, cocuklugumdan beri desteklemedigim Brezilya'yi desteklemek zorunda kaldim bu Hollanda yuzunden, bu adamlar tur atlayinca tum gunum mahvoldu. Benim icin en buyuk zevk 90+2'de Lugano'nun kafa golu olur Hollanda'ya

Unknown dedi ki...

Bence en eglenceli ceyrek final buydu. Almanya ezdi gecti, Brezilya Hollanda birer yari oynadi, Ispanya Paraguay macinda da penaltilar disinda fazla bir heyecan yoktu. Bu macta ise durmadan kosturan, acik ve hucuma yonelik futbol oynayan iki takim vardi.
Ikisinin de favori olmamasi da daha bir zevk katti.

Seçkin Deniz dedi ki...

Uruguaya Gana'nın ahı tuttu!