27.04.2009

Herr Klinsmann vs. Herr Skibbe


Bayern Münih, Klinsmann'ı bugün itibariyle kovdu, hem de Bundesliga'da son 5 haftaya girilmiş, hem de liderden sadece 3 puan gerideyken.
Önündeki fikstür -son maç olması dolayısıyla çok zorlanacaklarını sanmadığım- Stuttgart ve deplasmandaki düşme korkusu yaşayan Energie Cottbus dışında imkansız gözükmüyor. 3 hafta önceki utanç verici Wolfsburg mağlubiyeti ve kaçınılmaz Barcelona hezimeti sonucunda bir Türk yönetici yaklaşımıyla, kredisini tamamen tüketmiş olan zamanının en iyi golcülerinden Jürgen Klinsmann'ın patronu, bir Bayern Münih efsanesi Rumennigge, bir Schalke mağlubiyetini daha kaldıramadı sanırım.



Demek ki bu sadece ülkemizin bir sorunu değil, Alman milli takımını bir şekilde çalıştırmış (veya ilerde çalıştıracak olan) stajyer teknik direktörlerin genel kaderi; büyük takımlarda kredilerinin çabuk tükenmesi.
Bir ortak nokta da Bayern Münih'in de aynen memleketimizde olduğu gibi ex-lerinden biri olan bir başka Bayern Münih efsanesi, Jupp Heynckes'e sarılmış olması. Her ne kadar zamanında Bayern'e başarılar yaşatmış olsa da son 5 haftada bir teknik direktör ne kadar mucize yarabilir ki? Cevap çok uzak değil, ama aynı büyük takımımızda kontra-örnek de gün itibariyle gözlerimizin önünde sanki...


0 yorum: