29.05.2009

Yeni Ankaragucu ve Karsiyaka'nin Umutlari..


Ankaraspor ve Ankaragucu birlesmesine dair bir suredir kafa karistirici haberler geliyor. Kesin olan sey bu iki klubun gelecek sezon icin birlesme karari almaya cok yakin olmalari. Fakat bundan sonra ne olacagi oldukca belirsiz. Izmirliler, daha dogrusu Karsiyaklilar umutla bu birlesme kararini bekliyor. Play-offlarda en son elenen ekip olan Karsiyaka, birlesme sonucunda 17 takima dusecek olan Super Lig'e eklenmesi en muhtemel takim. Fakat malesef hayalleri suya dusebilir.
Ilk neden, Federasyonun bu birlesmeye engel olma ihtimali. Hurriyet Spor'da yazdigina gore yakinda yenilenmesi beklenen Futbol Kulüpleri Tescil Talimatı bu tarz birlesmeleri imkansizlastiriyormus. Tabi su anda taslak olan dolasan bu talimatin son halini almasi ne kadar surer, yakinda tamamlansa bile geriye dondurulebirligi var midir cok emin degilim. Karsiyakalilarin moralini bozacak bir baska neden ise bir Federasyon yoneticisinin NTV Spor'a yaptigi aciklama. Buna gore iki takim birlesirse, lig 17 takimla oynanacak. Bu aciklama ilk bakista oldukca sacma duyuluyor cunku tek sayida takimli bir lig benim bildigim dunyada yok. Tek sayida takimi olan bir ligde, her hafta bir takim pas gecmek zorunda kalacak ki, bu da devamliligi olduren sacma otesi bir sistem olur. Fakat Federasyon uyesi soylediyse bir bildigi vardir diyoruz. Bu engellere ragmen bence Karsiyaka'nin Super Lig'e cikmasi imkansiz degil cunku Turkiye'de kanunlar delinmek uzere cikarilir ve eger siyasi irade isterse Karsiyaka'nin birinci lige cikmasi icin gereken kilif uydurulur.

Futbolsever ve vatandas olarak bekledigimiz politize olmaya ve rant amacli kullanilmaya oldukca musait belediye tabanli kluplerinin yavas yavas ortadan kaldirilmasi veya donusturulmesi. Ankaraspor ile Ankaragucu birlesince bir bakima bu istegimiz gerceklesmis olacak. Sonucta sadik seyircisiyle ve mazisiyle Karsiyaka Super Lig'e Ankaraspor'dan cok daha fazla yakisiyor. Fakat yeni kurulacak klubun baskanligina I. Melih Gokcek'in oglunun gececek olmasi bu birlesme konusunda oldukca ihtiyatli olmamiz gerektigini hatirlatiyor.

2 yorum:

Hanzele dedi ki...

şaka herhalde. ciddi ciddi oğlumu geçecek başa.

Eren dedi ki...

Kenan Evrenle Melih Gökçek heralde kafa kafaya verip bu kararları almışlardır, siyasi olarak daha güçlü bi kulüp yaratmak için.