10.08.2009

Futbol Maçı İki Devredir ve 130 Dakika Sürer


Maçın geç saatte başlamasından anlamalıydık. TFF, Denizli Belediyesi ve iki takim uykusuzluk çeken futbol severlere güzel bir kıyak yaptılar dün gece. İki golün zamanlaması da sanki önceden Lig TV tarafından planlanmış gibiydi. Güiza'nın attığı golleri görebilmek için malesef maçın başından sonuna kadar izlenmesi gerekiyordu ki bir yayıncının rüyasıdır bu... Seyretmemiş birine maçı 'başında ve sonunda iki muhteşem aksiyon sahnesi olan kötü bir Hollywood filmi gibiydi' diyerek de anlatabiliriz. Bu kısa süren heyecan sinsilelerinin dışında elimizde kalan oldukça düşük tempoda geçen iki devre ve 130 dakika süren bir maçtı.

Teknik taktik ıvır zıvıra girmeye hiç gerek yok zaten Fenerbahçe yaklaşık 5 senedir benzer taktikle oynuyor. En büyük sıkıntı olan düşük tempo sorunu devam etmekte. Eldeki oyuncularla da bu sıkıntının çözüleceğini zannetmiyorum. Sonuçta yüksek tempolu futbol koşan oyuncularla oynanır vasat Brezilyalılarla ya da abimin değişiyle çakma Anelkalarla değil.


Bu ilk maça bakarsak geçen seneye oranla nelerin değiştiğini anlamak çok güç. Evet Güiza çok formda. Evet Uğur Boral'ın saçmalamalarını seyretmek zorunda değiliz. Fakat takım oyunu konusunda Daum'un sanırım biraz daha zamana ihtiyacı var. Umarım kendisi de böyle düşünüyodur çünkü dünkü maç hakkında skor dışında sevinecek pek bir şey yok.

Son olarak söylenmezse olmaz bu keyifsiz maçın en güzel ve dokunaklı anı Güiza'nın attığı ilk golü geçen gün ölen arkadaşı Jarque'ye adamasıydı. Fenerbahçeli futbolcular da genç yaşta ölen İspanyalıya kollarındaki siyah bantlarla post-mortem bir saygı duruşunda bulundular.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Fener'in performansı son zamanlarda baya iyi. Verims,z futbolcuların da verimli olmaya başlamasıyla beraber yavaş yavaş takım oyunu da ortaya çıkıyor aslında. Seyirci Avrupa Liginde Fenerden çok şey bekliyor. Bekleyip göreceğiz.