17.09.2009

17 Eylul Panathinaikos Galatasaray Macı


Gecen sene Sampiyonlar liginde son 16'ya kalip buyuk basari elde eden Panathinaikos'un basinda Rijkaard'in eski yardimcisi ve cok iyi arkadasi olan Ten Cate var. Ayni Rijkaard gibi atak futbolu oynatmayi seven Ten Cate'nin elindeki en iyi hucum oyuncusu olan Cisse'nin kart cezalisi olmasi bizim icin buyuk avantaj.

Takimda dikkat edilmesi gereken oyuncular:

Transferin son gununde, senelerdir sag bek icin gundemimize gelen ama bir turlu alamadigimiz Seitaridis'i Atletico Madrid'den transfer ederek defansini guclendiren Panathinaikos'un defansinda genelde Ispanyol stoper Sarriegi ve yaninda Isvecli stoper Bjarsmyr'i oynuyor.

Orta sahasinda defansif anlamda Gilberto Silva (Brezilya Milli takim oyuncusu) ve Yunan milli takiminda da oynayan Katsouranis gibi 2 iyi oyuncuya sahip olan Ten Cate orta sahasini Mozambikli Simao ile guclendirecektir.

Benim de cok begendigim takim kaptani Karagunis takimin beyni olarak oynatiliyor. Iyi frikik kullanabilen Yunan Milli takiminda Yildizi olan Karagunis'e mutlaka onlem alinmasi gerekiyor.

1.88 'lik dev sol kanat oyuncusu ve cok iyi sutlari olan eski Liverpool oyuncusu Arjantinli Leto'yu Ten Cate tahminen sol kanatda kullanacaktir. Ilerde Cisse'nin yerine Yunan milli takim oyuncusu olan Salprigidis'e gorev verecektir. (90 macda 39 golu var)

Sonucta hucum hattinda Leto-Karagunis-Salprigidis'e dikkat etmez isek, basimizi cok agritabilirler. Isler yolunda gitmez ise Yunanistan'in Arda'si olan 19 yasindaki Sotiris Ninis (7 Numara) oyuna girecektir. Cok seri ve iyi bir teknige sahip olan Ninis ayni Elano gibi ters kanatlara attigi uzun paslar ile takimini gol pozisyonuna sokabiliyor.

Bizi bu aksam cok zor bir mac bekliyor. Insallah oyuncularimiz milli takim yorgunlugunu ustlerinden atmistir ve futbol sansi bu aksam bizim yanimizda olur.

1 yorum:

SirEvo dedi ki...

Kurduğu kadrodan sonra, GS'nin ilk ciddi sınavı. Ben, bu maçtaki performansına göre, GS'nin gruptan nasıl çıkacağının anlaşılacağına inanıyorum..