12.10.2009

Gazı Alınmış bir Ermenistan Maçı mı?


Geçen hafta İsviçre'de yaşanan mini kriz büyüseydi bu maç çok daha gergin bir havada geçecekti. Geçen hafta imzalardan sonra bakanlar konuşma yaparken karşı tarafa dokundurmalar yapsaydı bu maç yine daha gergin geçecekti. Geçen hafta Bosna Hersek Estonya'ya yenilseydi bu maç kesinlikle çok daha gergin bir havada geçecekti (Tabi morali yerinde bir Türkiye'nin Belçika'yı yeneceğini varsayıyorum). Fatih Terim istifa etmeseydi bu maç muhakkak çok gergin geçecekti.

Bütün bunlara rağmen maç gergin geçecek. Çünkü Ermenistan devlet başkanı Sarkisyan maça geleceğini açıkladı. Çünkü Türk muhalefeti Ermenistan'la resmi olarak pek alakadar olmak istemiyor (Halbuki Türkeş bile zamanında Ermenistan Devlet Başkanıyla buluşmuştu). Çünkü futbol sahaları milliyetçiliğin kendini en rahat ifade ettiği yerlerden biri. Çünkü tribünlerimiz zaten sürekli etnik ayrımcılığı pompalıyor. Çünkü tribünlerde olay çıkması Türkiye'de sıradan bir olay.

Bursa'da büyük ihtimalle taraftardan çok güvenlik görevlisi maçı izleyecek, milliyetçi tezahuratlar tribün liderleri tarafından süzgeçten geçirilecek, taşkınlık çıkaran yaka paça statdan çıkarılacak, futbolcularımız sahada soğukkanlı bir centilmenlik gösterecekler. Ve biz Dünyaya ne kadar barışçı ve modern bir toplum olduğumuzu bir kez daha ilan edeceğiz. Ta ki ertesi haftaki Diyarbakır maçına kadar.

0 yorum: