2.11.2009

Protesto ile Oyun Bozanlık Arasındaki Fark

Ankaraspor olayını yeni yeni atlatmaya başlamışken, şimdi de Diyarbakır'dan "futbol kapanımı" geldi. Şu ana kadar pek çok kez arka çıktığımız Diyarbakırspor camiası bu sefer sabır sınırını aştı. Haberleri yeni duydum, şaşırmadım ama hayalkırıklığına uğradım. Açılım derken, bir şeyler değişecek diye umutlanırken, tarafların aslında çözümden çok dayatmaya ne kadar razı olduklarını -ne yazık ki- bir kez daha görmüş oldum.
Üşenmedim, NTVSpor'daki haberi tekrar tekrar okudum, mantıklı bir şeyler bulurum diye, fakat açıkçası bütün iyi niyetime rağmen bir şey bulamadım. Buyrun buradan yakın:

* "Hakem hatalarından bezdik"
Bu lafı Türkiye liglerinde ağzına almaması gereken 4 takım vardır: 3 büyükler ve Diyarbakırspor. Bütün ülke, rahmetli Gaffar Okan'ın desteklediği dönemlerden beri, bütün siyasi erkin Diyarbakır süperlige çıksın nasıl çabaladığını izledi. Bölgenin bir takımının temsili için pek çok köklü camia harcandı. Diyarbakırspor'a yapılan bu "yardım" zamanında hakemler acaba kasıtlı olarak aleyhte karar veriyorlar mıydı, merak ediyorum...

* "PKK Yakıştırması ve Olumsuz Tezahürat"
Burada haklısınız, hatta sizi bu konuda destekleyen yazılar da yazdık burada. Fakat bu konunun protestosunun da çeşitli yolları var. Giyin siyah formayı isimsiz olarak, "seyirci için zaten hepimiz pkk'yız, ne zaman bizim onlardan ayrı birer birey olduğumuzu anlar ve saygı duyarlar o zaman kendi formamızla tekrar oynarız" diyiverin, bu ülkede iyi şeylerin olacağına inanan güruha biraz umut verin... Siz ligden çekilince, tezahüratlar bitecek mi sanıyorsunuz?

* "Türk futbolu zedelenecekse, maça çıkmamayı tercih ederiz."
İşte asıl bomba cümle! Ankaraspor olayı yüzünden 1 ayağı çukura olan 2009-10 sezonuna bir çelme de siz takın, futbolumuz toptan göçsün. Süper Ligindeki 2 takımdan biri düşürülmüş, diğeri de katılmaktan vazgeçmiş bir Türk Futbolu nasıl zedelenmeyecek birisi lütfen bana açıklasın.

* "Maçın başında Bursaspor bayrakları açıldı"
Gören de Bursaspor bunları Ercan Saatçi yaptı sanır. Bu ülkede "İstanbul since 1453" pankartları açıldı, en medyatik insanlar rakip takım için "s...k, soktuk, geçirdik" edebiyatı yapıyor, siz de Bursaspor bayrağından alınıyorsunuz. Tebrik ederim!

Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer Bey'in açıklamalarındaki spot cümlelerdi seçtiğim başlıklar. Açıkçası "Kürt Açılımı" siyasi olarak nasıl sonuçlanır, topluma etkileri nasıl olur bilmem ama, Diyarbakırspor'un bugünden itibaren bu konuda ne bize, ne de devlete yardımı dokunmayacaktır. Türkiye bugün, en azından futbol anlamında, Antep Kamil Ocak stadında bölünmüştür.

Pozitif ayrımcılık futbolda uygulanabilir mi diye sormuştum geçen hafta, cevabının ne bu kadar çabuk, ne de bu kadar karamsar olacağını düşünmemiştim.

P.S. Çıkmama kararı aldıkları maçın da Galatasaray maçı olması da herşeyin tuzu biberi oldu. Başlasın komplo teorileri!

Fotoğraf: NTVSpor

1 yorum:

Sami dedi ki...

Rest cektiler, ama gecmiste bu restler biraz poh pohla hep geri alindi. Bu sefer de boyle olacagini dusunuyorum.