27.12.2009

Nette Bir Başka Fenomen: Vassell's World


Malumunuz, geçen aylarda Colin Kazım'ın Tweetter sayfası bayağı bir sükse bir yapmıştı. Özellikle Beşiktaş maçı öncesi yaptığı açıklamalarla pek çok kişinin de hedefi olmuştu. Kazım'ın formu düştükçe açıkçası tweetinin de eski tadı kalmadı. Şimdilerde ise yeni net fenomenimiz Darius Vassell'in blogu.

Vassell.net sitesinin blog bölümünde, Ankaragücü ile geçirdiği zamanlardan ilginç tespitlerini yazana Vassell, blogunu yorumlara açık tutuyor ve çoğu zaman da yorumlara karşılık yazıyor. Bir edebiyat üstadı olmasa bile, samimi tarzı ile çok cezbedici bir blog olduğunu söylemeliyim. Blog'dan gözüme çarpan bir kaç önemli post ise şunlar:


ISTANBUL

"Was the last time i played here (istanbul) for England against Turkey???
Reminds me of Alpay, i hear that he is coach at a Turkish 2nd division team.
Must ask some more questions about Alpay, a very charismatic teammate when we were at Aston Villa...."

"En son ne zaman burada oynamıştım, sanırım Turkiye'ye karşı oynarken... Milli takım derken aklıma Alpay geldi, duyduğuma göre ikinci ligde bir takımı çalıştırıyormuş. Aston Villa günlerinden karizmatik takım arkadaşım hakkında daha çok şey öğrenmeliyim."

BAYRAM

"Ok today is a special day Bayram.... Apparantly if someone younger than me kisses my hand then i must give them money and candy???? Could be an interesting day because im the oldest in the team!! still only 29 of course!"

"Anlaşılan bugün bayram ve özel bir gün... Eğer bugün benden genç biri elimi öperse ona şeker ve para mı vermek zorundayım? Bugün gerçekten de ilginç bir gün olacak gibi çünkü takımdaki en yaşlı oyuncu benim! Tabii sadece 29 yaşındayım!!"

KURBAN

"Couple of thoughts today, this whole sacrificing goat situation?? What is this ? :(

I watched a goat get sacrificed at training camp a few months back and it was at this moment i realised i am an animal lover..."

"Bugün birkaç konuya değinmek istiyorum, öncelikle tüm şu keçi kurban etme olayı, nedir bu allah aşkına?

Birkaç ay önce kamptayken, bir keçinin kurban niyetine kesilmesine tanık oldum ve o an farkettim ki ben bir hayvanseverim..."

Blog çok samimi ve çok özgün. Bu sayede, Türkiye'ye gelen yabancı bir oyuncunun, buradaki yaşam, kültür ve futbol hakkındaki fikirlerine de tanık oluyoruz. Bence, Vassell'in sitesinden bizim yönetici ve menejerlerin de futbolcu psikolojisi hakkında öğrenecek çok şeyi var.

Bu da blogunun adresi:

http://www.vassell.net/Darius/Blog/Blog.html

0 yorum: