20.01.2010

Fatih Terim ve Şenol Güneş İlk 100de




Güne yine IFFHS'nin listeleri ile devam edelim. 1996-2009 arasındaki en iyi teknik direktörler listesinde de yüzümüz güldü. Fatih Terim, milli takımın başına gelmesi düşünülen Trapattoni ile birlikte 32. sırayı paylaşmış. Şenol Güneş ise Magath, Van Gaal gibi isimlerle beraber 54. sırayı tutmuş durumda.

Listede 10. sırada Frank Rijkaard; 11. sırada ise Vicente Del Bosque bulunmakta. Tıpkı kaleciler listesinde olduğu gibi, burada da 4 büyük takımdan tanıdık simalar en iyiler arasına girivermiş. (SK'nın hatırladığım kadarıyla zaten Rijkaard'ın listeye girmesi ile ilgili bir yazısı vardı o yüzden detaylarına girmiyorum bu konunun.)

Listenin ilginç yanı Şenol Güneş'e kadar gelen sıralamadan yaklaşık 10 tanesinin Türkiye'de takım çalıştırmış olması. Yani şu an dünyada dolaşan en iyi teknik direktörlerden %20'si bir dönem bizim ligimize uğramış, ya da halen aktif olarak çalışıyor.

Ligin kalitesinin sorgulandığı bu günlerde, insan soramadan edemiyor, hangisi büyük başarı, bu adamları Türkiye'ye getirmek mi, bunları Türkiye'den çıkarmak mı yoksa bu adamlara rahat rahat işlerini yapabilecekleri bir ortamı sunabilmek mi?

Listenin tamamı ise burada.

1 yorum:

SirEvo dedi ki...

Pılısını pırtısını toplatıp göndermek tabii ki. :)