24.05.2009

Besiktasi Tutmanin Dayanilmaz Hafifligi



Her seyin oldugu ama aslinda hic bir seyin olmadigi bir futbol gunu gecirdik. Insan kendi takimi yaris disi kalinca cok daha objektif oluyor futbol izlerken. Sampiyonlar Ligi'ni de herhalde bu nedenle seviyorum. Sozu uzatmaya gerek yok zaten baslikta soyledik bu sezon butun takimlar arasinda en cok sampiyon olmasini istedigim takim Besiktas. Bilmem surekli ailesini stada suruklediginden midir nedir, Yildirim Demiroren bile bir sempatik geliyor bana artik. Eskiden ekranda sinirli sinirli konusan ve koca kafasi kizarip patlayacak gibi duran herhangi bir takim elbiseli adamken, gun gectikce sportmen bir aile babasi portresi cizmekte kendisi. Eski dostlar Yusuf, Nobre ve Rustu'yu sevmemek mumkun mu? Yusuf her macta kendine bir kere daha hayran biraktiriyor. Yusuf'un gollerini ancak ucuncu tekrarda anlayabiliyoruz, (tarifi gizliymis meshur 'Yusuf Golu'nun). Inanmazsiniz, Rustu'nun uzaktan zombi inlemesi gibi duyulan bagirmalari hala duygulandiriyor beni. Nobre'den de mac sonunda Haluk Levent'ten bir sarki soylemesini bekliyorum bazi bazi, cok muhtesem olurdu bence.
Sivas daha macin baslarinda yenik duruma dusunce ve Besiktas'in golu gelince 'ulan sampiyonluk macini seyrediyormusum meger' dedim. Sonucta boyle olmadi ama yarin gazetelerin spor sayfalarina koymak icin cok orijinal bir fikrim var: "Besiktas Sampi.." Haftaya oynanacak maclara bakarsak Besiktas aslinda gercekten 'sampi'.
Yillardir keske Anadolu'dan sampiyon ciksa, ligimiz zevkli olsa diye konusuyoruz fakat Sivasspor'un dayanilmaz iticiligi bu hevesimizi kursagimizda birakali uzun zaman oldu. Teknik direktoru ve yonetimiyle Sivasspor aslinda birakin normal sampiyonlugu gonullerin sampiyonu da olamaz bu sene. Trabzon da matematiksel ve geometrik olarak devam eden sampiyonluk sansini bu hafta kaybetti ama metafiziksel olarak hala yarista var diyebiliriz.
Gonullerin sampiyonu Besiktas. Gonullerin ve ligin sampiyonu tek takim olunca zaten insan keyifle futbol izliyor. Besiktas'in sampiyonlugu belki daha kesin degil ama ben buradan simdiden tebrik ediyorum butun Besiktasli arkadaslarimi. Iyi olan kazansin...

2 yorum:

Kartal Bafiler dedi ki...

Ohh be... demeye az kaldı...

Volkan dedi ki...

Şampi...