8.05.2009

Galatasaray'ın Alışveriş Listesi


Kocaman hayal kırıklığı yaşanan bir sezonun sonu geliyor Galatasaray'da. Müteakip olarak da daha sezon bitmeden transfer haberleri... Özellikle Canaydın döneminde, kimin ne yaptığı belli olmadığı ve doğru düzgün bir transfer komitesi olmadığı için her yaz ortalama 80 isim ortaya atılır, ve transfer döneminin bitmesine 1 saat civarında bir zaman kala Inamoto ve Carrusca gelirdi. Son bir sezondur daha bir stabilize olan transfer komitesi ve daha gerçekçi yabancı futbolcu transfer mantalitesi sonucu, Haldun Üstünel'in hiçkimseye duyurmadan yaptığı Kewell ve Baros gibi transferler taraftarı sezon boyunca mest etti, ve açıkçası Galatasaray'ın bu sezonki yabancı futbolcu transfer politikasını (Lincoln dışında) başarılı buldum. Linderoth şanssızlığı, ve Sabri'nin oyun zekasının eksilerde dolaşmasından dolayı eli ayağına karışan, aslında çok kaliteli bir futbolcu olan Meira gibi 2 oyuncu konusunda yapılan aşılar maalesef tutmadı. Nonda, ilk sezon takıma güç katmıştı, ama bu sezon kambur olmak dışında pek bir fonksiyonu yok. De Sanctis ise bir Taffarel, Mondragon veya Simovic olmasa da, Stauce, Hayrettin, Pierre Eser veya Aykut Erçetin'den çok daha kaliteli bir kaleci.

Konuya dönmek gerekirse, bu sene 'sadece' son bir hafta içinde basında çıkan olası (!) transfer bombalarının şöyle bir listesini çıkardım.
Olması muhtemel transferlerden, tırt'lara kadar, her sene medyada görmeye alışkın olduklarımızdan, ismini şu ana kadar hiç duymadıklarımıza kadar ufak bir liste. Tam 13 yabancı, 4 yerli oyuncu, ve bunları yönetecek 13 teknik adamlık tuzlu alışveriş listesini sunuyorum... içlerinden seçin beğenin alın. Son bir nokta daha: bonservissiz olanları ayıklasak mı?

Yabancılar:
Leo Franco - Atletico Madrid
Roberto Merino Ramirez - Salernitana
Diego Forlan - Atletico Madrid
Ryan Babel - Liverpool
Andrea Caracciolo - Brescia
Tiago - Juventus
Claudio Pizarro - Werder Bremen
Arouna Kone - Sevilla
Edin Dzeko - Wolfsburg
Javier Saviola - Real Madrid
Kevin Kuranyi - Schalke 04
Ederson - Lyon
Aly Cissokho - Porto
Yerliler:

Orhan Şam - Hacettepe
Emre Aktaş - Adanaspor
Mehmet Yıldız - Sivasspor
Deniz Naki - Ahlen

Teknik direktörler:
Berdt Schuster
Co Adriaanse
Louis Van Gaal
Ottmar Hitzfeldt
Frank Rijkaard
Matthias Sammer
Alain Perrin
Felix Magath
Paul Le Guen
Armin Veh
Marco Van Basten
...ve hiç şaşırtıcı olmayan 2 isim:
Mircea Lucescu
Fatih Terim

Gözden kaçmış olanlar varsa affola.
Fotomaç, Fotospor ve Fanatik gazetelerini arada sırada takip edin. Gününüze renk katıyorlar. Yaz sonundaki listenin kaç satırdan oluşacağını merak ediyorum...

2 yorum:

Bay C. dedi ki...

markus babbel stuttgart'ın başında, ryan babel olmasın o?

Eren dedi ki...

evet, ufak bi kısa devre olmuş yazarken, düzeltildi :)