2.05.2009

Quinta del Buitre


1980leri akli basinda yasayan bizler icin efsane Real Madrid'di ve o Real Madrid'in en onemli gucu "Quinta del Buitre" 5 Akbabalardi.

1980'lerin ikinci yarisina gelindiginde Real Madrid altyapisindan yetistirdigi yeni nesil ile Avrupa ve Ispanya sahalarinda boy gostermis ve 1980'lerin ikinci yarisinda 5 tane ustuste Ispanya sampiyonlugu, 3 Ispanya Super Kupasi, 2 UEFA kupasi ve 1 Ispanya kupasi kazanmisti...
Cocuktuk ve tek TRT'nin tek kanalli gunlerinde babamla oturup buyulenmis gibi yesil cimler uzerinde yari sahayi gecen tek bir rakibin uzerine akbabalar gibi saldiran 3 Real Madrid'liyi seyrediyorduk. Her rakibin karsisinda 3 Real Madrid'li vardi ve o zaman ki cocuk aklim bunu anlamakta zorlaniyordu.

Real Madrid kendi altyapisindan yetistirdigi futbolcularla Ispanya'yi ve Avrupa'yi fethediyor ben ise cocuk gozlerimle Hugo Sanches'in taklalarina odaklaniyordum.

Takimin alyapidan gelen 5 tane asil yildizi vardi ve Ispanyol gazeteci Julio Cesar Iglesias bu besliye en parlaklari olan Emilio Butragueno'nun lakabindan esinlenerek (El Buitre"Akbaba") Quinta del Buitre "Akbaba Beslisi veya Akbabalar Cetesi" adini verdi. Cetenin uyeleri Emilio Butragueno, Manuel Sanchis, Martin Vazquez, Michel ve sonradan Zaragoza'ya gecen Miguel Pardeza idi. 

Akbaba Beslisine eslik eden adamlara baktigimizda yine o yillarda sokaklarda taslardan kale yapip plastik topun pesinden kosan bizler icin idol olan adamlari goruyorduk: Francisco Buyo, Chendo ve tabiki Hugo Sanches...

Biz o zamanlar politika bilmezdik, hayallerimizin pesinden kosardik kim Katalanmis kim Kastilyaliymis anlamazdik ki. Saha da buyuleyici birseyler oluyor ve futbol denen seyi bize sevdiriyordu. Rakip basina dusen uc beyazli adam topu aliyor ve bir sekilde rovesataya kalkmis Hugo Sanches'in ayagina gonderiyordu ki saniyeler sonra Hugo Sanches'in taklalarini goruyorduk.

Biz futbola asik olduk o yillarda ve ben Real Madrid'li oldum kendime Fenerbahce'li demeden cok once... Onun icin Viva Real Madrid...

2 yorum:

Eren dedi ki...

hugo sanchez, sanchis, butragenuo, buyo... nası bi takımdı o yaw?

Volkan dedi ki...

Oooo demek benim yazıya cevap ha!
Sizi gidi Teka Evyecileri Sizi!
Barça en azından lavabo reklamı almıyor!
Garinccha sen aramdaki yaş farkını da gösteriyor bu yazı bilmem farkında mısın?