3.06.2009

Huzurlarinizda Galacticos 2. Surum


Real Madrid yeni (ayni zamanda eski) baskani Florentino Perez sayesinde transfere yine bomba gibi girdi. Daha once TDA serilerinde Perez'in Xabi Alonso, Ronaldo ve Kaka ile ilgilendigini yazmistik. Uzun suredir devam eden dedikodular yavas yavas somut transfer haberlerine donusmeye basladi. Perez ilk is olarak Pellegrini'yi takimin basina getirdi. Simdi de Ispanya, Italya, ve Ingiltere'nin ciddi gazetelerinin yaptigi haberlere gore Real'in iki onemli yildizla anlasmasina ramak kaldi.
Bilindigi gibi Perez Barcelona'dan Figo'yu alarak Ispanya'da Galacticos donemini baslatmisti. Figo'yu Zidane, Ronaldo, Beckham, Owen ve Robinho gibi hem yetenekli hem de karizmatik oyuncular izledi. Bunun sebebi elbette futboldaki basarinin yaninda forma satisini ve reklam gelirlerini de arttirmakti. Hatta Perez'in 2003 yilinda Ronaldinho'nun yerine Beckham'i tercih etmesinin sebebi olarak Ronaldinho'nun fiziksel olarak pek cekici olmamasi gosterilir.
Perez'in Galactico'sunu dususe geciren belki de en onemli faktor Makalele'nin takimdan ayrilmasi oldu. Makalele'nin gidisinde en buyuk pay tabi yine Perez'indi. Defansif oyunculara pek onem vermeyen ve maaslarini dusuk tutmaya calisan Perez, Makalele'nin ucret artisi talebini redderek Chelsea'ye gitmesine neden olmustu. Bunun neticesinde Real Madrid muhtesem hucum oyunculariyla dolu ama defansif ortasahasi olmayan bir takim haline gelmisti. Perez basarisizliklarin ardindan 2006'da istifa etti. Fakat herhalde muhtesem bir donus yapmaya karar vermis olacak ki tekrar baskan secilmesiyle beraber transfer bombalarini patlatiyor. Tam olarak detaylari sekillenmese de Xabi Alanso ve Kaka buyuk ihtimalle seneye Madrid'de oynayacak.

Acikcasi ben Perez'in Ronaldo'yla da iletisim halinde oldugunu dusunuyorum ve bu transfer artik bu sene gerceklesecektir. Perez'in Xabi Alonso'yla ilgilenmesi belki de gecmisten ders cikardigini gosteriyor. Perez 2004'de Vieira gibi bir oyuncuyu bir defansif orta sahaya gore fazla para istiyor diye transfer etmemisti. Barcelona'nin bu sene dunyayi kazanmasindan sonra Perez elinde avucunda ne var ne yok harcayip muhtesem bir takim yapacaktir. Ilk Galactico's Ispanya'yi ve Avrupa'yi kasip kavurmustu bakalim bu ikinci jenerasyon neler yapacak...

1 yorum:

kaiowas dedi ki...

pellegrini iyiymis, seneye atletico gecer real madridi, arsenal villarreal ekolu cokuste zaten...