9.07.2009

Sezonun Nefret Edilenleri Top 10


İşte size spor medyasından, arkadaşlardan, esnaftan ve futbol bloglarından derlediğim son nefret edilenler listem:

1. Cristiano Ronaldo
Yok efendim, çakma Ronaldo'ymuş, saçı öyleymiş, başı böyleymiş, adam çalışarak bugünlere geldi desek yeridir; bir Portekizli olarak da komşunun en büyük klübünde oynamak istemesi kadar doğal bir şey yok, ayrıca EPL'de bu kadar uzun süre üst düzey futbol oynayabilen tek Portekizli. Bakın Carvalho, Deco ondan sonra gelip çoktan ıskartaya çıkarıldılar. Dünyanın en pahalı transferi oldu çünkü Perez'in para verip alamayacağı bazı oyuncular var. (Bkz. Messi)

2. Mehmet Demirkol
Listenin sürpriz ismi, Sinan Engin'den boşalan futbolcu kalite matematiğini, yarattığı yeni "zan-ferrari denklemi" ile doldurdu.

Üzgünüm ama bu hareket direkt sana geldi Mehmetcigim...*

3. Mehmet Topuz
Sanırım Beşiktaşlılar'ın bu adama nefreti baki kalacak. O yüzden listede inse de, çıksa da daima kalacak gibi. "Nirvana-Nevermind" misali 25 yıl sonra hala listelerde olacağını düşünüyorum.

4. Samet Aybaba
Kendisi o kadar çok "seviliyor" ki, olası transferi Trabzon'da deprem yarattı, olağanüstü kongreye kadar varan bir süreci de tetikledi. Ne diyelim Allah insanı böyle sevgiden korusun!

5. Real Madrid
Zenginin malı züğürdün çenesi yorar derlerse inanın artık. Perez Başkan, ekonomik krizde yastık altı parasıyla transfer piyasasının afedersiniz ama içine etti. Bu da Real Madrid'i en sevilmeyen klüp yaptı. Daha ortada fol yok, yumurta yok, cümle alem Real bu kadroyla bir şey yapamaz diyor. Adam yapacağını yaptı işte, Barça'nın havasını PR hamleleri ile söndürdü.

6. Yıldırım Demirören
Perez'in Barça'ya yaptığını, Yıldırım Başkan kendi takımına yaptı. Sezonu iki kupayla kapatan takımı, ağırbaşlı ve "cool" bir duruş sergileyeceğine, her oyuncuya saldıran, yaptığı transferleri bile ağır aksak ve problemli yapan, elaleme ezik diyen garip bir hale soktu.. Kendisi icraatlarıyla listeye girdi, korkarım bu icraatlar devam ederse takımını da listenin gediklisi yapacak.

7. Aziz Yıldırım
O bir klasik.. 6 kıtada, 200 ülkede, bütün dinlerde ve dillerde, ondan nefret eden birini illa ki bulursunuz. Bilinçaltındaki fenerbahçe nefretinin, cisimleşmiş halidir kendileri. Sağolsun kendileri de, müthiş insan ilişkileri becerisi bu duruma destek çıkar. Topuz, genç ve patlamaya hazır Nirvana ise, Aziz Başkan da Pink Floyd-Dark Side of the Moon'dur bu liste için. Topuz'dan önce de vardır, sonra da kalacaktır.

8. Lincoln - Delgado - Guiza
Çünkü üçünü toplasan bir adam eder...

9. Sabri
Sabri Galatasaraylılar'ın bu listedeki "Yıldırım Demirören"idir. Allahtan, Sabriye sadece sağ kanatta bir yerler teslim edilir, Yıldırım Başkan gibi klübün bütün finansmanı ve transfer politikası emanet edilmez. Yoksa mazallah, ilk işi diğer kanada da İbrahim Üzülmez'i alırdı yetenekli oyuncumuz. Naparsın, reklam panolarının oralarda çok yalnızlık çekiyor bu adam, çoook!

10. Hıncal Uluç
Aslında kendisine sorsanız, "listeler üstüyüm" der kesin; fakat 90 dakika programının sona ermesi içimizdeki "Hıncal sevgisini" de tekrar su yüzüne çıkardı. Aslında, benim ona karşı hislerim bu kadar şiddetli değil, hatta bence çok güzel rakı sofrası arkadaşı olur: düşünsenize, efkarlısınız, rakılar ardı ardına devriliyor, kafanızı dağıtacak birini arıyorsunuz, hooop Hıncal Uluç geliyor... Adam herşeyden bahsediyor,aşk desen konuşur, futbol desen gırla, Süreyya de kopar gider, tenis de Federer adam değil der, Fatih Terim de, o sana sadece "Fatih" der; üstüne üstlük her tespitinden sonra onay almak için 2 dakika arkasına yaslanıp bekliyor,tam da rakı ve mezeye hücum zamanı. İki de güldü mü adamda ne dert bırakır ne de tasa... Bütün bunlar iyi güzel hoş da, Hıncal Abi var ya, ayık kafayla hiç çekilmiyorsun...

P.S. Bu liste çevremdeki eğilimlere göre hazırlanmıştır. Kendi kişisel, "shaq bence adam değil" tarzı listem değildir.

* Emre B.'nin basın tribünündeki M.D.'ye hareketini unutmuş olanlara gelsin bu dip not...





10 yorum:

Adsız dedi ki...

8 ve 10 numaralara kesinlike katılıyorum!

Gençay Ergez dedi ki...

Bu listeye Kayserispor da eklenebilir. Topuz'dan sonra birde Troisi skandalı patladı. Haber sitelerinde ki yorumlar da Beşiktaş, Bursa bile birleşmiş Kayseriye laf yetiştiriyor. İtiraf ediyorum bende bir Gençlerbirliği taraftarıyım =D

Ortega dedi ki...

Real Madrid'in nefret edilen bir kulüp olduğunu sanmıyorum.

Olsa olsa başkanlarına nefret duyuluyordur.

JANiTSCHAR dedi ki...

Listeye tamamiyle katılıyorum.Sıralama da belki Mehmet Demirkol Ronaldo ile yer değiştirebilirdi.Listede olmasını istediğim diğer elemanlar Bünyamin Gezer,Hınçal'ın Ekürisi Mehmet Yılmaz,Menager Hurmacı,Robinho,Ronaldinho......

Volkan dedi ki...

Kayserispor'un Troisi transferini bekliyorum. Listeye ondan sonra girebilir, bakalım olayların ne kadarı gerçek, ne kadarı doğru...

İstiyorsanız 90 dakikayı komple listeye sokalım ama program bitti bence gereği yok. Ayrıca rahmetli onuk'un anısına o programa fazla da sataşmanın gereği yok, sonuçta Kenan Bey herkesin sevgisini kazanmış biriydi, ve bu program onun sembol programıydı.

Robinho & Ronaldinho bence o kadar da tepki toplayan oyuncular değil, zaten sevimli tipler, etrafımda onlara gıcık olan çok fazla kişi yok. Fakat Manchester City saçma transfer hamlelerine devam ederse bu listeye girebilir.

Yorumlar için sağolun, aklınıza gelen başka isimler varsa, gelecek ay yapacağım listeye onları da eklerim.

Eren dedi ki...

Emre Belözoğlu'nu unutmuşsun. Lincoln başlı başına bir madde etmeliydi ayrıca.
Real Madrid'li Pepe de Getafe maçında yaptığı inanılmaz hareketten sonra bu listeye girmeyi haketmiştir.

neer dedi ki...

zan-ferrari denklemini aciklar misin? su yaziya bir gonderme mi bu?
http://www.milliyet.com.tr/Yazar.aspx?aType=YazarDetay&ArticleID=1114827&AuthorID=109&b=Ferrari%20ve%20Hasan%20Dogan&a=Mehmet%20Demirkol

Kerem dedi ki...

Mehmet Demirkol nefretini biraz abartiyorsunuz. Tamam adamin soyledigi size gore sacma olabilir de, nefretlik bir olay yok ortada. Adamin soyledigi yuzlerce dogru sey varken bir yanlisla nefret edilecekse bu ulkede yazmak cok zor. Ayrica Ferrari'nin nasil oynadigini da gormedik Besiktas'da, hala hakli cikma ihtimali var. Gokhan Zan olayinin disinda daha baska vukuatlari varsa bilmiyorum ama sirf bu yazidan bu kadar elestiri bana agir geldi. Besiktas'i elestirmek icin illa Besiktasli olmaya gerek yok.

stalker dedi ki...

aklıselim futbolseverlerin demirkola bi nefretinin olduğunu ben de sanmıyorum. gözden düşme var ama. eskisiyle şu halleri çok farklı. benim 7-8 yıldır okuduğum demirkol "ferrari, zanın yarısı etmez" demez, kafası güzelken bile. kariyerine bakar, izlediği 3-5 maçtan aklında kalanı söyler, serie anın sürekliliği olan stoperi der, italyan milli takımına yükselmiş der vs.. nihata daha 1 yıl önce trnin en iyi forveti derken bugün sakatlık bilmemne deyip kıvırıyor. eleştirmek için yer arıyor diyorum ben. işgüzarlık yapıyor.

ferrari konusunda haklı çıkacağını filan da sanmıyorum. serie a stoperi alınıyor, öyle zapo-sivok gibi 8-10 maçlık adam değil. makul olan düşünce, tr için iyi transfer olduğudur. maliyetini filan eleştirirsin ama izan yahu. giunti gibi serie anın sıradan adamının adını anıyoruz her fırsatta. uçmayalım gökhan zan filan diye.

husnupol dedi ki...

Siteye ilk kez girdim sayafaya da ama hic bisey anlamadım.Samet Aybabaya kim neden gıcık olsun anlamadım. Ronaldo ile kimin ne alıp veremedigi var onu da anlamadım. Hıncal, sabri, aziz, yıldırım, topuz hadi bunları anlarım da, hatta ronaldo yu bie bi nebze olsun anlarım (cekememezlik) ama mehmet demirkolun nesini gordunuz de 2. sıraya yazdınız anlamadım.Gokhan zan belki ferrariden de sivoktan da hatta zapo dan bile kotu olabilir.Ama yabancı sınırlaması olan bir ulkede milli takımın stoperini bedava gonderip Ferrariyi almak.Ne kadar ustunki Gokhandan ne kadar cok artısı varki o kadar bonservis veriliyor.Demirkol iyidir degisik bakıs acısı getirir.Sevmeyeni de coktur ama nefret edilecegini sanmam hele Hıncalın oldugu yerde 2. yereye yerlesecegini hic sanmam