8.08.2009

GERCEKTEN NIYE???




7 yorum:

Adsız dedi ki...

Muhtemelen olay Fenerbahçe'nin maçı 21:00'da olmasına gelecektir ki aceto şöyle diyor;

Pazar günü F.Bahçe nin geç oynama sebebi, Perşembe Honved deplasmanında olmasıdır.

rahman de souza dedi ki...

Fenerbahçe EL maçını daha geç saatte oynadı buda niyeyse UEFAya sormak lazım

Keten Borudelen dedi ki...

Fenerbahçe iki maç aynı anda olmasın istedi diye deniliyor. Hadi diyelim öyle olsun, hadi iki maç aynı anda olamaz olsun ve birini farklı zamana almak zorunda olalım. FB de deplasmanda oynamış olduğu için EL maçını onunki geçe alınsın...
De, tek alternatif Gaziantep'te o saatte o sıcakta maç yaptırmak mıdır? Hep söylenen bir alternatif Pazartesi günü.... Gelecek hafta arasında Avrupa maçı da yokken neden bu ihtimal gözden gelinir? İlla da bunun sağlık tehdit eden bir durum olduğunu, önemli biri sahada fenalık geçirince mi anlayacağız?
İsrail sıcağında da maç yaptık sonuçta, umarım fazla etkilenmeyiz, ama art niyet aramamanın mümkün olmadığı durumlar bunlar... İster istemez düşünüyor insan: 'diğerlerinin canı can da, Gaziantep ve Galatasaraylıların canı patlıcan mı'

Adsız dedi ki...

ne 45 lan çüş 31-33 olucak

Suomi dedi ki...

Bence Federasyon'un sinsi bir plani var bu kararin arkasinda. Ligde G harfiyle baslayan takim kalmasin istiyorlar. Pazar gunku macta iki takimi da ortadan kaldiracaklar. Sirada Genclerbirligi var.. Ilhan Cavcav vakit varken sen takimi ikinci lige cek. Amerika'nin da parmagi varmis diyorlar. Bu macta cikacak olaylar bahanesiyle Guneydogu'daki Bor madenlerini ellerine gecirecekler. Ayrica bu mesaji tanidigin herkese gonder ki ne kadar salak oldugun cumle alem tarafindan bilinsin.

bilog dedi ki...

Soru soran pankart. İyiymiş :)

SK dedi ki...

Gecen sene son haftalarda nasil ayni anda 3-4 farkli kanalda yayin yapilabiliyorsa, Agustos ayinda en azindan bir kac mac icin bu uygulama yapilmali idi.

Eren cok guzel bir noktaya deginmis. Asagida okuyabilirsiniz.

Türkiye Ligi ilk hafta maçlarının saat ve günleri belli oldu, ilginç bir noktaya değineceğim.

Önce 2008 - 2009 sezonunun ilk haftasına bakalım. Fenerbahçe 23 Ağustos Cumartesi 2008'de Gaziantepspor deplasmanına çıktı ve maç saati 21.45 idi.

Aynı sezon, bir önceki sezonu şampiyon kapatmasından dolayı açılışı yapan Galatasaray, Denizlispor ile Ali Sami Yen'de karşılaştı aynı gün ve maç saati 19.00 idi.

Şimdi de 2009 - 2010 sezonunun ilk haftasına göz gezdirelim. Fenerbahçe'nin üzerinde kara bulut gibi dolaşan tesadüf sözcüğü fikstürde de karşımıza çıkıyor ve Galatasaray'ın ilk maçı Gaziantepspor deplasmanı oluyordu 9 Ağustos Pazar 2009'da ve maç saati 19.30 olarak belirlendi.

Fenerbahçe ise çapraz eşleşme yapılır gibi Denizlispor ile karşılacaktı, tek fark deplasman olması, maç aynı gün ve saati 21.45 olarak ifade edildi.

İlginçlik ya da gariplik görülebiliyor sanırım bu açıklayıcı tablodan. Üst üste 2 yıl, 2 farklı takım Gaziantepspor deplasmanıyla başlıyor lige, biri 19.30, diğeri 21.45'te oynuyor.

Standart içermeyen bu durum herhangi bir mantık içeriyor mu, hayır!

Ağustos ayının sıcaklık ortalamalarının yüksek olması, iklim ve havanın deplasmana gelen futbolcuları daha çok etkilediği bir gerçek mi, evet!

Peki TFF tarafından, bu durumdan en az etkilenmesi sağlanan kulüp hangisi, tabi ki Fenerbahçe!

Ortada bir yıl önce uygulanmış, açık ve net olan bir durum var, Gaziantep'teki Fenerbahçe maçı 21.45'te oynatılmış, doğru olan da bu ama nedense bu yıl uygulanamıyor. Ayrıca garip olan bir başka durum da Denizlispor deplasmanına çıkan Fenerbahçe'nin yine 21.45'te oynaması. TFF'nin futbolcu sağlığına en çok hassasiyet gösterdiği kulüp Fenerbahçe çünkü Milli Takıma en çok Brezilyalı'yı pardon Türk oyuncuyu onlar veriyor!

12 Ağustos'ta Milli maç var, en çok Milli oyuncu Galatasaray'da, bu sebeple 19.30'a alındı Gaziantepspor maçı denilebilir. Milli Takıma en çok oyuncuyu vermek, futbolcu sağlığını hiçe saymak için bir sebep olabilir mi, asla!

Milli Takıma çok oyuncu vermek suç, ihlal gibi bir algı yaratıyor herhalde Federasyon yetkilerinin zihninde, 8 Brezilyalının yanına birkaç Türk oyuncu serpiştirmek Türk Futbolu'nu daha ileri götürür düşüncesine sahip olmalı, Sevilla maçı sonrası açıklama yapanların yanında yer alan Levent Kızıl gibi TFF üyeleri.

3 yılda 3 şampiyonluk sözü verenler sezonu erken açtı demiştim 90 Dakika programının yayından kaldırılması sonrası kaleme aldığım yazıda. Devam ediyorlar oyunlarına, bozamasak da, yüzlerine vurmaya devam edeceğiz bu adaletsizlikleri ve oyunu sahada değil masada oynamaya daha çok ilgi gösterenler, masadakilerle birlikte haksızlıklar okyanusunda boğulacaklar. Sadece sahada oynanan oyuna bakalım feryatlarını dile getiren tarafsızlar ise, asıl oyunları, konuşulmasın istedikleri korku tünellerini, standartsızlıkları gördükçe, kendilerinden utanacaklar.

4 Ağustos 2009

A. Eren Loğoğlu