14.09.2009

Hakemi Tartaklamak


Turkcell Süper Ligi'nde hakeme fiziksel müdaheleler gittikçe sıradan hale gelmeye başladı. Bazıları her ne kadar takım ruhu ve hırs ile açıklamaya çalışsa da, bu tarz hareketler takımları antipatikleştirmekten başka bir işe yaramıyor.

Büyük takım şımarığı futbolcular hakemin her dediğine itiraz edip her kartı çılgınca protesto ediyorlar. Hakemlerin işi gerçekten çok zor. Çünkü Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi takımların hakem afaroz etme hakları da var. Her an bir "büyük başkandan" "biz bu hakemi istemezük" diye bir fetva çıkabilir. Yakında önemli Avrupa maçları başlıyor bakalım bizim pehlivanlar Şampiyonlar ve Avrupa Ligi'nde de böyle kabarabilecekler mi? Ben hiç sanmıyorum. Çünkü bizim buralarin büyükleri oraların hala çok küçükleri...

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Gece Erman Toroğlu izleyip onun söylediklerini aynen alıp blog postu mu yaptınız? Biraz daha Erman Toroğlu izlemenin limit noktasında kahvehane tartışmalarından blog postu yapmak var. Başarılar.

Gökçe dedi ki...

@Adsiz; biraderin Amerika'dan Erman seyrettigini zannetmiyorum. Ayrica zaten Erman evelemeden gecelemeden herkesin gordugunu kimseden(futbol camiasi buyukleri(!)) cekinmeden soyluyor. Belli bir bakis acisi olan insanlar icin zaten su fotograf icin soylenecek cok cesitli birsey yok. Ya dersin ki "cok ayip" ya da fanatikce " Galatasaray'da 4 sene sampiyon olurken hep boyleydi biraz da Fenerbahce olsun". Futbolcular "hepimiz Emre'yiz" gibi bir acilim yaptilar sanirim. Sahada Emre'nin ruhu vardi, yakismadi bize..

Volkan dedi ki...

Bence bu görüntülerde luganoyu ayrı değerlendirmek lazım
kendisini kaybetme konusunda ligin acik ara en iyisi
fenerbahce oyuncusu olmasa, x takimin oyuncusu da olsa, lugano bebek yüzlü psikopat katil halinden vazgecmez...

ha lugano bu haliyle baska liglerde ne yapar diye sorarsanız, size cevabım gemide filminden bir sahnedeyle gelsin

"adamın g........ kan alırlar kamil kan!"

lugano disindakiler niye bu kadar gergin, onun cevabini da soyunma odasinda aramak lazim bence, takim iyi gidiyor, yeni oyuncular uyum saglamis gorunuyorlar, rakip tabii ki futbol oynatmamak adina her turlu faulu yapacaktir, bu noktada sogukkanliligini bu kadar cabuk kaybetmek ligin ilerleyen haftalari icin iyi isaretler degil.

Kim rakibiyle degil, hakemle oynarsa o bizden degildir, gs-fb gozlukleri yerine olaylara bir de bu acidan bakalim.

Son olarak su soruyu da kendimize bir soralim, lugano hem defansta hem de hucumda (duran toplarda ozellikle) son derece etkili, milli takiminda da forma giyen, iyi bir defans oyuncusu oldugu halde, niye italya'ya gidemedi? sorun sadece para mı? yoksa italyan takımları lugano'nun dengesiz hareketlerinin kritik maclarda onları 10 kisi bırakacagindan mı korkuyorlardı?

Kerem dedi ki...

Sevili adsiz rumuzlu arkadasim. Yok Ermani seyretmemistim. Maraton cok yavas bir program, insanin omrunu yiyor, ben artik tahammul edemiyorum. Sen dayanabiliyorsan tebrikler. Erman da ayni seyi demisse hemen geri alayim bari sozlerimi...

Kerem dedi ki...

Sevgili Volkan,
Lugano konusunda sanirim haklisin. Psikiyatrik bir vaka olarak hemcinslerinden ayri bir degerlendirilmeye tabi tutulmali.

Kerem dedi ki...

Son olarak oyun icinde olumune mucadele edip, pozisyon bitince sportmen olmak bu kadar mi zor?

Adsız dedi ki...

Abi o çok zor
Sebebi de adrenalin...

İmza
Volkan (Hesap açılmadı da :)