18.12.2009

Carlosname


Roberto Carlos bir çok Fenerbahçeli gibi beni de karmaşık duygular içerisinde bırakarak Türkiye'yi terkediyor. Fenerbahçe gibi en az üç senede bir şampiyon olması beklenen bir takımda Carlos kupayı hiç kaldıramadan ayrılmış oldu. Roberto Carlos ilerde Fenerbahçeliler tarafından nasıl hatırlanacak? Sevgiyle mi, saygıyla mı, bir tebessümle mi, yoksa sadece umursamazca mı?

Roberto Carlos gelmiş geçmiş en iyi sol bektir. Hatta sol bek gibi çok da umursanmayan bir pozisyonu belki de ilk kez o bu kadar ön plana çıkarmıştır. Başkasını bilmem ama,böyle bir oyuncunun Fenerbahçe formasını giymesi, sakatlıklar dışında vücudunun artık el verdiği ölçüde elinden geleni yapması beni son iki buçuk sene boyunca oldukça gururlandırdı. Şampiyonlar Ligi çeyrek final başarısında Carlos gibi bir adamın tecrübesinin etkisini de göz ardı edemeyiz.

Ama kahretsin ki Fenerbahçe Carlos'la şampiyonluk sevincini yaşayamadı. Belki yarım sezon daha sabretse olabilirdi. Olmasa da en ezından ben elimden geleni yaptım diyecek yüzü olurdu. Onun yerine sezon ortasında takımını yarı yolda bırakıp evine dönme kararı aldı. İşte bu yüzden buruk bir ayrılık olacak bu. Taraftarların hevesleri kursaklarında kalacak. Bu yüzden ne kadar çok sevilse de Carlos hiç bir zaman bir Fenerbahçe efsanesi olamayacak. Yanlış anlaşılmasın, kötü bir ayrılık değil bu. Daha dün son maçında taraftarlar kendisini bağırlarına bastı. Ama kimse ağlayıp sızlamayacak Carlos'un ardından. Van Hooijdonk gittiğindeki hissiyat, ya da Alex Fenerbahçe'den ayrıldığında göreceğimiz sahneler hiç yaşanmayacak. Bir Carlos geçti Fener'den diyeceğiz. Nasıldı diye soracak belki çocuklarımız. Biz de 'İyi adamdı ama pek bişi yapmadı' diyeceğiz.

1 yorum:

Sekhranikos dedi ki...

Bu takıma kimler geldi kimler geçti bu zeminden geyiklerinde anelka ile atbaşı gidecektir ama washington kadar bile itibarı olmayacaktır sanki:)